Сьогодні – День Державного Гімну України

  • 755

ШАНОВНА ГРОМАДО!

Сьогодні, 10 березня, в Україні відзначається День Державного Гімну, одного з головних символів держави поряд з прапором і гербом. Його святкування затвердив Кабінет Міністрів України на засіданні 7 грудня минулого року.

Для вшанування  Державного Гімну було обране 10 березня  як день, в який вперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна» в 1865 році в польському місті Перемишль. Ним завершили концерт, присвячений пам’яті Тараса Шевченка. Того ж року вірш уже був надрукований разом із нотами. Відтоді цей твір став символом боротьби українського народу за незалежність.

Зараз, коли наші захисники воюють за територіальну цілісність України, гімн має особливе значення для всіх і є тою духовною ланкою, що єднає нас із попередніми поколіннями борців за свободу.

Сьогодні, коли українці крок за кроком звільняють свою землю від окупанта та захищають цінності європейської демократії, Державний Гімн України лунає в усіх куточках світу на знак підтримки й поваги до мужності та незламності українського народу.

Тож хай Державний Гімн і надалі об’єднує українців! Хай наш Славень  надихає нас на боротьбу за свободу та незалежність, надає сили, віри та надії на щасливе майбутнє України!

Ще не вмерла України і слава, і воля,
Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля.
Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці.
Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.
Душу й тіло ми положим за нашу свободу
І покажем, що ми, браття, козацького роду!

З Днем Державного Гімну України, Лохвиччино!

Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису