ПРОВЕДЕНО ЗАСІДАННЯ ОДНІЄЇ З ДЕПУТАТСЬКИХ КОМІСІЙ

  • 148

07 квітня 2023 року відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, культури, освіти, спорту та соціального захисту населення (голова комісії – Фомін Ю.Ф.). В ході проведення засідання було детально розглянуто життєво важливі питання функціонування закладів медицини та освіти громади.

Згідно порядку денного, який винесено на розгляд чергової сесії Лохвицької міської ради, одним із нагальних питань є збільшення  коштів на виплату матеріальних допомог на лікування (в тому числі для військовослужбовців, мобілізованих до лав Збройних сил України та їх сім’ям ), на оплату праці освітянам громади,  погашення заборгованості, яке виникло станом на 01 січня 2023 року (придбання новорічних солодких подарунків  дітям Лохвиччини).

Одним із важливих питань є затвердження Комплексної Програми з інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекціям, пов’язаним з наданням медичної допомоги в КНП Лохвицька міська лікарня на 2023 – 2027 роки.

Окремим питанням на пленарному засіданні є розгляд депутатських запитів, яких до міської ради подано чотири, по одному із них, комісія запропонувала внести в порядок денний проєкт рішення «Про звернення Лохвицької міської ради», про  врегулювання діяльності Української Православної Церкви»

Необхідним питанням є також, затвердження Плану соціально – економічного розвитку громади та річний план проведення сесій на 2023 рік.