Випускний – 2019: святкування не за стандартами

  • 682

Фото без описуВипускники Лохвицької гімназії №1 вирішили провести свій випускний, подорожуючи Європою. Було запропоновано маршрут Львів-Рига-Стокгольм-Рига-Юрмала-Львів, який всі учні підтримали одноголосно.

Склавши успішно ЗНО, учні з радістю відправилися в подорож. Наша мандрівка розпочалася 26 червня і тривала по 2 липня. Зі столиці ми вирушили до Львова, де нас чекала дорога на Польщу. Випускники відвідали місто Люблін – місто зі столітньою історією, багатою на події, що змінили Польщу та Європу.

Історична спадщина Любліна насичена ягеллонською традицією, переплетенням народів, культур і релігій, що створили чарівну атмосферу, яку можна відчути і пережити.

Нічний переїзд територіями Польщі, Литви, Естонії до Латвії пройшов непоміченим.

У Ризі нас чекала пішохідна екскурсія «Стара Рига». Перед нами постало місце з центром початку XX століття, і, звичайно, Старе місто зі своїм середньовічним колоритом. Старовинні будиночки, шпилі церковних башт, півні, які пильним оком озирають місто, кам’яні маски району Йогендстиль, стара бруківка, на якій залишився слід століть.  При прогулянці вузькими вуличками середньовічного ганзейського міста у нас виникало цікаве відчуття легкості, затишку та краси. Архітектура Риги просто вражала. Ми побачили дивовижний Ризький замок, Домський собор, будівлю Великої і Малої Гільдії, Вежу Петра, яка донедавна була найвищою в Ризі. Рига класичне європейське місто, а з іншої сторони – це одне з найбільших міст на Балтійському морі, і в ньому нема місця для нудьги.

Увечері на паромі ми відправилися до Швеції, а саме до міста Стокгольм. Дискотека, караоке, розважальні ігри затьмарили наш маленький страх, з яким ми заходили на цей лайнер. Директор гімназії та класні керівники привітали випускників із закінченням школи, а фотограф туристичної фірми, яка запропонувала цю поїздку, зробила фотосесію на згадку.

Ранковий Стокгольм зустрів нас чудовою погодою і ми вирушили на оглядову екскурсію «Стокгольм – місто мостів». Цей пронизаний водою райський куточок називають «Північною Венецією», хоча таке місто не варто порівнювати з іншими. Розміщений на 14 островах, які з’єднані між собою 60 мостами, він заворожує навіть досвідчених мандрівників. Пішохідна екскурсія була по старому місту Гамла Стан. Екскурсовод розкрила нам секрети старих будинків, показала Королівський палац – найбільший замок у світі, який досі функціонує. І Стокгольмський собор, в якому всі часи коронували шведських правителів. Ми побачили Стокгольмську ратушу, одну з найголовніших туристичних пам’яток Стокгольма, символ шведської столиці. Тут проходять засідання міської влади, проводяться важливі політичні переговори, а в Золотому і Синьому залах ратуші щорічно проходить бенкет після вручення Нобелівських премій.

І ввечері ми підправилися до Риги, звідки вирушили до Юрмали. Балтійське море зустріло нас холодною водою, але випускникам це не завадило. Під час купання у нас пройшла іще одна фотосесія. Купивши сувеніри на згадку, ми вирушили до Львова, де ще провели цікаво час, доки чекали на потяг.  Коли ми повернулися до рідного містечка, нас зустріли теплими обіймами наші рідні батьки.

Провівши випускний не за стандартами, ми зробили для себе висновок, що треба експериментувати і ламати стереотипи. На наш погляд, випускний вдався на славу. Незабутні враження про подорож залишаться у випускників та їх наставників на все життя.

         Випускники 2019 року Лохвицької гімназії №1