День села Васильки

  • 1538

Фото без описуДень села – свято, яке традиційно об’єднує людей різного віку. Сходяться до гурту від малого до великого його мешканці, з’їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися і виросли.

7 липня свої іменини відзначало одне з сіл Лохвицької ОТГ – Васильки. Цілий рік люди старанно трудилися на благо своїх родин та рідного села, тож заслужили право відволіктися від буденних турбот, гарно розважитися, аби енергії та запалу, отриманої від щирого спілкування один з одним, вистачило на цілий рік.

На святкуванні теплими словами привітав васильківчан Лохвицький міський голова Віктор Радько. А в.о. старости Валентина Петрашева зауважила:

–Дякую всім, хто завітав до нас у Васильки на відзначення Дня села та свята Івана Купала. Я приємно вражена, що зійшлося  скільки людей, а особливо багато малечі! Своєю присутністю ви даєте зрозуміти, що село живе і надалі треба втілювати всі задуми по його розвитку!

Тож не дивно, що й святкова розважальна програма була наповнена заходами для дітей. Це і майстер-клас по плетінню купальських віночків, і конкурс малюнка на асфальті, а ще безкоштовні розваги на атракціонах – гірці та батуті, –  про що подбала Лохвицька міська рада.

Особливою цьогоріч була і основна святкова програма, адже на концертних гостинах у Васильках з вокальними, інструментальними та хореографічним номерами побували викладачі та учні Лохвицької дитячої музичної школи імені І.О. Дунаєвського.

Жартівливим «Оскаром по-васильківськи», у якому нагороди отримали не лише наймолодший і найстарший мешканці села, а й володарі найдовшої коси, найтоншої талії та найбільшого пивного животика, неабияк потішили своїх односельців місцеві учасники художньої самодіяльності. Припали людям до душі і пісні у виконанні жіночого вокального колективу.

Особливе захоплення у васильківчан викликали щорічна безпрограшна лотерея, на яку всі очікували з нетерпінням, та традиційне запалення купальського багаття.

А родзинкою свята стала запальна дискотека, на якій «відірвалися по повній» і діти, і дорослі.