Іменини відсвяткувала Криниця

  • 1109

Фото без опису  У суботу, 17 серпня, напередодні Яблучного Спаса, мешканці Криниці зібралися в її центрі, аби у своєму дружньому колі  відзначити особливе для всіх свято – День села. Цьогоріч вже вчетверте ця урочиста подія об’єднала жителів  сільської громади – від поважних старожилів до найменших діток, зібрала у родинне коло багато приятелів, друзів та чимало бажаних гостей.   

Відриваючи урочисту частину святкування, криничан від щирого серця привітав Лохвицький міський голова Віктор Іванович Радько. Він побажав процвітання селу та його працьовитим  мешканцям, подякував старшому поколінню, чия мудрість і життєвий досвід допомагають молоді  підтримувати кращі сільські традиції. Когорту старожилів цьогоріч представили Кушнір Ганна Савівна, Геньбач Ганна Михайлівна, Євженко Віра Михайлівна Світонько Євдокія Данилівна, Труш Марія Пилипівна. Від  імені Лохвицької об’єднаної територіальної громади В.І.Радько вручив їм Подяки за багаторічну сумлінну працю на благо рідного краю та цінні подарунки.              

Відрадно, що цьогоріч село поповнилося дзвінким дитячим сміхом трьох малюків. Це Гриценко Максимчик, Бугрій Олександра та Криштоф Христина. З цієї нагоди молоді родини теж отримали подарунки, які їм вручив міський голова.  А юний криничанин Калечиць Ростислав – знаний в районі своїми успіхами шахматист, отримав Подяку від міського голови за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту.

Концертну частину свята було доручено відкрити поважним артистам –  народному аматорському хоровому колективу «Дружба» Лохвицького РБК. І вони з честю справилися із цим завданням, подарувавши глядачам майстерно виконані пісенні композиції. Їх ініціативу продовжили учні та викладачі Лохвицької музичної школи ім. І.О. Дунаєвського. Вокальні, хореографічні та музикальні таланти заполонили сцену! Гучними оплесками та вигуками «Браво!» криничани щедро дякували артистам за подаровану можливість доторкнутися до прекрасного світу мистецтва.  

Смачний куліш для всіх учасників святкування, безкоштовне морозиво дітям та надувна ігрова гірка для всіх бажаючих на ній потішитися – все це увійшло у перелік святкових подарунків криничанам від Лохвицької міської ради. Як і запальна дискотека від Dj SHEFF (Руслан Тищенко) та Mc FLYER (Андрій Хорошилов), на якій діти і дорослі залюбки розважалися до півночі.