Христанівка святкувала День села

  • 535

Фото без описуЦе головне для сельчан і гостей Христанівки свято співпадає у часі з найбільшим святом нашої держави – Днем незалежності. Тому воно крім родинного затишку та характерного сільського колориту, завжди наповнене не тільки духом любові до рідної землі, а й до всієї неньки України, до її козацького роду, якому, поки живе село, «нема переводу»!   

Ось і цьогорічне святкування не стало винятком. По обіді 24 серпня люди зібралися на насидженому місці – подвір’ї сільського ФАПу. Тут просто неба на імпровізованій сцені протягом кількох годин розгорталися головні святкові дійства.

Для початку, як годиться, іменинна Христаніка приймала урочисті вітання на адресу людей, які тут народилися і живуть нині, зберігаючи кращі сільські традиції. Процвітання селу та його людям від щирого серця бажали Лохвицький міський голова Віктор Радько та депутат міської ради Ніна Марченко.

Пісенні вітання радо дарували учасниці художньої самодіяльності з с. Васильки, вокальний ансамбль Гаївщинського сільського будинку культури «Гаївщиночка»  під керівництвом  Петра Сеника.

І було  на святі місце всьому –  конкурсу вишиванок серед учасників трьох вікових категорій та майстер-класу по виготовленню значків із державною символікою, безкоштовному морозиву для дітей та безпрограшній лотереї, учасниками якої, мабуть, стали всі присутні! Цікавість викликали і конкурси та  розваги,  в яких залюбки   брали участь не тільки діти, а й  дорослі мешканці Христанівки.

І, як завжди, не обійшлося без звареного в казані на свіжому повітрі козацького кулешу, який роками єднає своїм неповторним смаком цілі покоління.