Вшанували захисників України

  • 515

Фото без опису   29 серпня, згідно з указом Президента Володимира Зеленського, відзначається  День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

П’ять років тому цього дня розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Бойовики обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Аби вшанувати світлу пам'ять воїнів-захисників, сьогодні представники трудових колективів підприємств, організацій та установ міста, в числі яких – делегація Лохвицької міської ради – зібралися біля пам’ятного знака загиблим землякам – учасникам бойових дій в зоні проведення АТО. Скорботною хвилиною мовчання вони пом’янули військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які поклали свої життя за Україну. До підніжжя пам’ятного знаку лягли живі квіти…