Готуємо проєкти на шкільний громадський бюджет Полтавської області

  • 527

Фото без опису    На початку вересня на базі дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Ерудит» (с. Потоки Кременчуцького р-ну) проходив семінар-тренінг для учнів закладів загальної середньої освіти Полтавської області з написання проєктів на шкільний громадський бюджет Полтавської області.

Цей бюджет направлений на залучення учнів закладів загальної середньої освіти віком від 14 до 18 років до участі в бюджетному процесі  через подання ними проєктів, спрямованих на розвиток шкіл. Шляхом відкритого громадського голосування визначаються проекти-переможці, які отримають фінансову підтримку в реалізації.

Серед 100 обраних для участі в цьому заході – 5 учнів навчальних закладів Лохвицької міської ради – Андрущенко Юлія, Дяченко Дар'я,   Зінченко Андрій, Костоглод Амалія, Міц Олеся.

9 вересня в приміщенні Лохвицької міської ради відбулася зустріч лохвицьких школярів – майбутніх авторів проєктів – з керівництвом міської ради та відділу освіти виконавчого комітету.

У ході діалогу діти поділилися гарними враженнями від тренінгу, пройденого ними в «Ерудиті», озвучили свої ідеї про покращення благоустрою освітніх закладів, створення в них сучасних зон відпочинку та урізноманітнення свого шкільного життя.  

Лохвицький міський голова Віктор Радько схвалив ініціативу учнівської молоді та наголосив на готовності міської ради фінансово підтримати успішні учнівські проєкти.