Тренінги зі створення ОСББ

  • 1064

Фото без опису   6 та 10 вересня у залі засідань Лохвицької міської ради у рамках проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES)  пройшли  тренінги зі створення ОСББ.  

Учасниками навчання стали представники виконавчого комітету міської ради, комунального підприємства «Лохвиця-сервіс», голови будинкових комітетів багатоквартирних будинків.         

Основна мета проекту – мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та підтримка їхньої мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. Проект діє на місцевому рівні по всій країні, допомагаючи створювати нові ОСББ, сприяючи зміцненню потенціалу новостворених та існуючих ОСББ, які  можуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України.

У ході навчання  координатор ПРООН у Полтавській області Вікторія Курилко поінформувала присутніх про переваги створення ОСББ, відносини власності в багатоквартирному будинку, можливості ефективного управління та розвитку.  Також вона наголосила на важливості проведення тренінгів, що підвищують обізнаність учасників щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування енергозберігаючих проектів.