Учні Лохвицької ЗОШ №3 вдруге долучилися до челенджу по прибиранню берегів річки

  • 1031

Фото без описуЗа нинішніх темпів засмічення річок, морів та океанів до 2050 року в них буде більше пластику, аніж риби. Для того, щоб запобігти цьому, у треті вихідні вересня щороку мільйони волонтерів у всьому світі (а це понад 150 країн) долучаються до глобального прибирання.

В Україні цей челендж проходить під девізом «Я прибрав – твоя черга-2: змінимо майбутнє разом». Дана акція проводиться з 16 до 30 вересня за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

 Учні Лохвицької ЗОШ №3 не змогли стояти осторонь такої кричущої проблеми, адже територією нашого міста протікає річка Суха Лохвиця, котра потребує нашого догляду та захисту від горе-громадян, які вважають береги цієї річки сміттєзвалищем.

Отже, традиційно шкільний парламент підтримав пропозицію долучитись до даного челенджу, і ми взялись до роботи. Серед сміттєвих фаворитів були пластикові пляшки та скляні. Відповідно усе сміття було посортовано та здано у пункт прийому вторинної сировини. Важливо було не лише виконати челендж, а показати учням школи, що в наших руках навести лад у своєму місті, на своїй вулиці, на берегах своєї річки. Що наша мета на цьому світі – не насмітити якомога більше, а залишити Землю якомога придатнішою для життя. Ну і показати, що прибирання може бути прибутковим.

На зароблені кошти ми придбали для учнів цукерки.

Я закликаю небайдужих мешканців міста долучатись до цієї акції. Не лише напередодні якоїсь дати, а з певною періодичність. Давайте жити в місті без сміття!

О.І. Колєнова,

заступник директора з виховної роботи