Лохвицький краєзнавчий музей відзначив 100-річний ювілей

  • 838

Фото без описуУ п’ятницю, 25 жовтня, у РБК лохвичани зібралися на урочистий захід – святкові гостини до Лохвицького краєзнавчого музею ім. Г.С. Сковороди з приводу відзначення 100-річного ювілею цього просвітницько-культурного закладу.

Щирі слова вітань на адресу музейних працівників з нагоди поважного ювілею того дня звучали від першого заступника голови Лохвицької РДА О.І. Папірненко, консультанта голови районної ради з питань соціально-економічного розвитку та інвестицій В.П. Солонухи, начальника відділу культури та туризму Лохвицької РДА С.М. Марченка, секретаря Лохвицької міської ради Т.В. Даценко. Вона, виступаючи перед краєзнавцями, сказала:

– Працівники музею здійснюють благородну і водночас відповідальну місію, спрямовану на дбайливе збереження та популяризацію унікальних духовних надбань нашого народу, його історико-культурних реліквій.

Зразки декоративно-прикладного мистецтва, колекція козацької зброї, сакральні предмети, археологічні знахідки, зброя та техніка періоду Другої світової війни, розміщена в дворі музею, – це тільки невелика частина експонатів краєзнавчого музею, який має їх у своїх фондах більше 30 тисяч.

Завдяки професіоналізму, відданості роботі та терпінню збережено колекції, що широко висвітлюють історію  Лохвиці з найдавніших часів і дотепер, знайомлять з природою  нашого чарівного краю.

Висловлюю вам, шановні працівники музеїв, щиру вдячність за натхненну працю й вірність професії. Сердечно бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добра і достатку, творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, і нових досягнень у вашій благородній справі збереження історичної пам’яті нашої великої України.

Наряду з попередніми виступаючими секретар міськради Т.В. Даценко виконала почесну місію нагородження працівників музею.  За багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, особистий внесок у розвиток музейної справи Грамотами Лохвицької міської ради відзначено в.о. директора Н.І. Степаненко, завідуючу основного виду діяльності Т.Р. Боршош, головного зберігача фондів Л.А. Козіну. За високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток музейної справи, плідну громадсько-просвітницьку діяльність Грамотою Лохвицької міської ради та цінним подарунком нагороджено колектив працівників Лохвицького краєзнавчого музею імені Г.С. Сковороди.

Чудовим дарунком до ювілею музею став концерт, підготовлений аматорами сцени Лохвиччини.