Перемога проєкту «Сортуємо сміття – задля нашого майбуття»

  • 1613

У рамках обласної програми  «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 − 2021 роки»   відбувся конкурс  проектів.  У ньому взяла участь  керівник  екологічної агітбригади  «Паросток» Лохвицького міського ЦДЮТ Каблучка С.І., яка розробила  проєкт «Сортуємо сміття – задля нашого майбуття» і здобула  перемогу. Співорганізаторами і партнерами проєкту виступили  відділ освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради та Лохвицька об'єднана територіальна громада. Джерелами фінансування проєкту  є кошти обласного бюджету та бюджету органів місцевого самоврядування.                             

Реалізовуючи план проекту, співорганізаторами були закуплені та встановлені баки для сортування твердих побутових  відходів у закладах освіти  Лохвицької  міської ради.  

Вихованці  екологічної агітбригади  «Паросток» разом з керівником організовували  показові виступи  у всіх школах міста, де в художній формі інформували  дітей  про проблеми утилізації твердих побутових відходів, про  вплив сміт­тя на здоров'я людини, про  економічне значення його вторинної переробки та роз’яснювали як правильно сортувати   сміття.

Поява контейнерів для роздільного збору відходів об’ємом 60 л  з написами  «Пластик», «Папір», «Скло», «Органіка» у освітніх закладах дасть змогу виховати в дітей культуру поводження з ТПВ,  починаючи зі школи: сортуючи сміття, вони стануть прикладом для дорослих, спонукатимуть до сортування побутових відходів своїх рідних, знайомих та друзів.

                                                          Ю.М. Дерев'янко,

директор мЦДЮТ