Привітали зі святом військовослужбовців

  • 576

Фото без опису6 грудня у Лохвицькому РБК пройшли урочистості та святковий концерт До Дня Збройних Сил України «Козацька моя Україна козацьких звитяг сторона». Військовослужбовців, ветеранів Збройних Сил та всіх мешканців громади зі святом привітали голова Лохвицької РДА В.В. Рязанов,  консультант голови районної ради з питань соціально-економічного розвитку та інвестицій В.П. Солонуха, військовий комісар Лохвицького райвійськкомату майор С.М. Ніколаєнко.

Від імені Лохвицької об’єднаної територіальної громади з днем, що уособлює мужність та героїзм  оборонців рідної землі, присутніх привітав перший заступник Лохвицького міського голови С.Ю. Шрамко:

–Нині Збройні Сили України – це заслуга мільйонів українців, істинних патріотів своєї держави, які щоденно роблять свій внесок у розбудову армії. Вони вміло воюють на передовій, тренуються на військових полігонах, здійснюють підготовку юнаків до військової служби та військово-патріотичне виховання молоді, сумлінно виконують військовий обов’язок у запасі Збройних Сил України.

Сьогодні, з молитвою на вустах, схиливши голови згадуємо героїв, а серед них  лохвичан, які в боротьбі за українську землю загинули на сході нашої держави. Ми будемо пам’ятати їх подвиг, як приклад самопожертви, патріотизму, мужності і любові до свого рідного краю, до свого народу.

Я висловлюю глибоку подяку всім лохвичанам, які брали і нині беруть участь в операції Об’єднаних сил (ООС), за ту відвагу, яку вони  щодня проявляють, захищаючи українську землю, ризикуючи здоров’ям та життям. Їх стійкість, витримка та самовіддане служіння українському народу гідні поваги та наслідування.

5 грудня  напередодні Дня Збройних Сил України, світова спільнота відзначила Міжнародний день волонтера.

Це свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання. Волонтери – це люди з добрими і чуйними серцями, які не проходять повз чужу біду, люди, які роблять свій внесок у захист України. Особливо важко переоцінити роль волонтерської діяльності в умовах, коли на нашу землю прийшла війна.

Тож дозвольте сьогодні привітати  кожного, хто сумлінним  виконанням військового обов’язку, своєю добровільною, самовідданою працею щодня робить країну сильнішою!  Мирного неба, міцного здоров’я вам та вашим родинам, добробуту, витримки та  стійкості духу у благородній справі вірного служіння рідному народові, – побажав присутнім  перший заступник міського голови С.Ю. Шрамко.

Користуючись святковою нагодою, наряду з іншими виступаючими, він вручив почесні нагороди, а також  квіти та подарунки військовослужбовцям і волонтерам.

За сумлінне, добросовісне виконання військового обов’язку, активну громадянську позицію, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу військово-патріотичного виховання молоді Грамотою Лохвицької міської ради було нагороджено старшого офіцера відділення комплектування Лохвицького райвійськкомату Кудерю Сергія Володимировича та командира військової частини А7315 Лохвицького райвійськкомату  Токаря Геннадія Володимировича.

За активну громадську позицію, волонтерську ініціативу, плідну співпрацю із Збройними силами України, їх всебічну підтримку з нагоди відзначення Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтерів Грамотами Лохвицької міської ради було  відзначено волонтерів: Литвиненка Миколу Дмитровича, Савченка Ігоря Івановича, Шустова Олександра Вікторовича, Семенченко Світлану Миколаївну,  Сердюк Наталію Миколаївну, Зінченка Володимира Степановича, Галича Олексія Олексійовича.

Того дня особливий трепет у глядацькій залі викликали концертні номери на військово-патріотичну тематику,  представлені на сцені  учнями Лохвицької гімназії №1.

А окрасою святкування стали пісні на військову тематику у виконанні самобутніх артистів – народного ансамблю «Контингент» з м. Лубни.