«Свято Наума» у Лохвицькій гімназії №1

  • 1684

Фото без опису

14 грудня українці святкують День святого Наума – покровителя розуму, знань, доброчинства. Напередодні, 12 грудня, з цієї нагоди у Лохвицькій гімназії №1 відбулося традиційне «Свято Наума».
– Сьогодні наше свято відзначається 25-й раз, – відмітила, виступаючи на заході директор Лохвицької гімназії №1 Н.І. Лисенко. – Вперше ми відзначали його 14 грудня 1995 року. У той рік було створено перші два гімназійні класи. Сьогодні ми традиційно приймаємо наших 5-класників (а їх 99) у лави гімназистів. Відсьогодні, діти, ви справжні гімназисти, і, я впевнена, що своїми досягненнями, своїми здобутками ви прославите не лише нашу школу, а й нашу країну.
Традиційно на цьому святі ми підбиваємо підсумки нашої навчальної роботи за рік. Маємо в цьому році 47 переможців районних олімпіад. Це 28 перших, 5 других і 10 третіх місць. 27 учнів є переможцями різних районних конкурсів і вже маємо 13 переможців обласних конкурсів та вчора стало відомо за одного учня, який здобув перше місце на Всеукраїнському конкурсі.
Діти, ви всі обдаровані від народження, – сказала директор гімназії. – Але цю обдарованість ми, вчителі, повинні відшукати і запалити, щоб ця божа іскра палала у вас на повну силу.
З Днем гімназиста школярів привітали й гості, які були присутні на святковому заході. Це Лохвицький міський голова В.І. Радько, начальник відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради Т.І. Заїка, завідуюча райметодкабінетом Т.І. Савинська.
У піднесеному настрої проходила церемонія нагородження учнів та їх наставників. Першими на сцену ведучі запросили переможців та призерів районної олімпіади з української мови та літератури та їх вчителів. Це Смірнова Олена (учитель Прокопенко Н.О.), Міц Олеся (учитель Шумило І.М.) Лісова Юстина (учитель Коломієць Л.П.), Мотрич Юлія (учитель Костюк Н.Б.).
Щирими оплесками на сцені вітали переможців та призерів Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка. Це Лісова Юстина та Бугрій Софія (учитель Костюк Н.Б.), Панченко Марія (учитель Божко В.О.), Міц Олеся (учитель Шумило І.М.), Борсук Марія (учитель Божко В.О.), Бугрій Кристина (учитель Волторніст Н.М.), Лисенко Маргарита (учитель Коломієць Л.П.), Мотрич Юлія (учитель Костюк Н.Б.), Смірнова Олена (учитель Прокопенко Н.О.).
Серед поціновувачів рідного слова – переможці конкурсу «Шевченко у моєму серці»: Мазоха Олеся (учитель Ампілогова О.І.) та Перекліта Ірина (учитель Коломієць Л.П.), вона ж переможець 9-го обласного конкурсу «Авторська збірка поезій школярів», Дяченко Дарія (учитель Харченко В.І.), а ще проєкт цієї учениці «Шкільне радіо» переміг у обласному конкурсі «Шкільний громадський бюджет Полтавської області».
– Гарно вчитися у наш час не тільки корисно, а й престижно. Що і довели діти, які прославили своїми здобутками нашу гімназію далеко за її межами, – сказали зі сцени ведучі свята та запросили до нагородження переможців та призерів олімпіади з математики і креслення.
Це Дробязко Олександр, Шапран Максим (учитель Дрога Т.І.), Міц Олеся (учитель Йоша Н.В.), Авраменко Аліна (учитель Горобець О.В.), Самусєв Ілля (учитель Івченко Ю.М.). Дробязко Олександр, Шапран Максим. Міц Олеся та Авраменко Аліна – переможці конкурсу з математики ім. Остроградського, а Дробязко Олександр – переможець обласного конкурсу ім. Остроградського. Маляренко Владислав (учитель А.В. Боярський) був нагороджений як переможець Всеукраїнської олімпіади з графіки ім. Віктора Сидоренка.
Настала черга привітати переможців олімпіади з фізики – Троценка Артема та Дейнеко Андрія (учитель Бойко М.О.) та Авраменко Аліну (учитель Горобець О.В.), переможців олімпіади з астрономії – Прокопенка Олексія
(учитель Бойко М.О.) та Авраменко Аліну (учитель Горобець О.В.).
За ними на сцені – призери олімпіад з біології – Фирса Анна і Лисенко Дарина (учитель Харченко О.В.), Каплун Анна (учитель Савинська Т.В.), переможці та призери олімпіади з економіки та екології – Лісова Уляна, Смірнова Олена та Мазоха Олеся (учитель Харченко В.М.), Каплун Анна (учитель Савинська Т.І.), Лисенко Дарина (учитель Харченко О.В.).
Когорту переможців та призерів олімпіади з хімії представили Дробязко Олександр, Йовжій Сергій (учитель Петренко Т.О.), Прядка Альвіна, Косман Анастасія (учитель Корчак Т.В.).
Із задоволенням присутні зустрічали на сцені переможців та призерів олімпіади з інформатики. Це Дробязко Олександр (учитель Галівець Ю.М.), Шапран Максим (учитель Самойленко Л.О.), Авраменко Аліна (учитель Григорчук Л.В.), Сорока Еріка (учитель Галівець Ю.М.). Троценко Артем (учитель Захарченко Ю.М.) став переможцем олімпіади з інформаційних технологій. Призерами цієї олімпіади стали Дробязко Олександр (учитель Самойленко Л.О.) та Авраменко Аліна (учитель Григорчук Л.В.).
Порадували своїми успіхами і знавці іноземних мов. Щирі вітання і нагороди отримали переможець олімпіади з французької мови Сорочинська Антоніна (учитель Войтович О.В.), призер олімпіади з англійської мови Клименко Богдан (учитель Коломієць О.Г.) та призер олімпіади з німецької мови Тутова Ольга (учитель Оргіш І.М.).
До скарбнички перемог гімназії свої здобутки додали учні на олімпіаді з географії – Мазоха Олеся, Лісова Уляна (учитель Харченко В.М.) та Дробязко Олександр (учитель Милашенко Л.В.).
Команда гімназії у складі Смірнової Олени, Міц Олесі, Мазохи Олесі, Лісової Юстини та Лісової Уляни виборола почесне третє місце на Всеукраїнському обласному турнірі «Юних географів» (учителі Харченко В.М., Милашенко Л.В), за що і були відзначені на святі.
Потішили своїми успіхами і юні історики та правознавці: Петрожицький Богдан (учитель Козирка Л.В.), Прядка Альвіна, Прокопенко Олексій, Йовжій Сергій (учитель Савченко О.Г).
Для нагородження на сцену запросили і переможців олімпіади з трудового навчання: Лепську Наталію, Фирсу Анну, Сороку Еріку та Лисенко Дарину. Усіх їх підготувала вчитель Харченко В.І.
Закривали того дня парад юних обдарувань Лохвицької гімназії №1 переможці обласних змагань із стрільби – Гофрій В’ячеслав, Афіногентов Ярослав, Проценко Артем (учитель Красношапка О.В), та Яцюк Богдан - переможець обласної гімназіади з легкої атлетики (учитель Рудницька О.В.).
Святковий настрій у залі своїми пісенними, танцювальними та інструментальними номерами підтримували талановиті учасники концертної програми.
Гімназисти та їх наставники неабияк були потішені подарунками від відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради, які їм вручав міський голова В.І. Радько. Навушники, калькулятор, батареї універсальні, рюкзаки для ноутбуків, зовнішній жорсткий диск, флеш-накопичувачі, – все стане у пригоді тим, хто понад усе цінує знання.