Ісак Дунаєвський – легенда світового кіно

  • 798

Фото без опису«Легенда світового кіно» – під такою назвою 31 січня у районному Будинку культури пройшов концерт Лохвицької дитячої музичної школи, присвячений 120-річчю з дня народження відомого композитора ХХ століття, ім’я якого з гордістю носить школа, уродженця міста Лохвиці – Ісака Осиповича Дунаєвського.

Ісак Дунаєвський автор музики до 28 кінофільмів, 11 оперет, 2 балетів, більше 100 пісень. Та всесвітню славу йому принесла все ж музика до кінофільмів. Виходячи з кінотеатру, люди відразу наспівували мелодії, запам’ятовували слова, і музика ставала майже народним надбанням.

На концерті «Легенда світового кіно» прозвучали саме такі твори композитора: увертюра до к/ф «Діти капітана Гранта», «Концертний марш», «Шкільний вальс», пісні «Каким ты был» з к/ф «Кубанские казаки», «Молчание» з к/ф «Веселые звезды», «Пісенька про капітана», «Звать любовь не надо», «Летите, голуби» і багато інших. Також у концерті взяли участь юні композитори, переможці шкільного конкурсу «Створюємо музику» Денис Барчук (викладач Чавдар І.М.) та Ангеліна Захарченко (викладач Барвінко Т.Б.) зі своїми авторськими піснями. Звучала також музика, написана сином Ісака Осиповича, відомим композитором Максимом Дунаєвським.

Варто відзначити, що наша Лохвиця, яка в цьому році відзначає 700-річчя першої писемної згадки про місто в історичних джерелах, дала світові багато талановитих людей, одним з яких є композитор Ісак Дунаєвський. Отож, пишаймося нашим знаменитим земляком, адже Ісак, родом з Лохвиці, дійсно став легендою світового кіно!

Заступник директора

Л.В. Гончарова