Сучасна шкільна їдальня в Лохвицькій ЗОШ №2

  • 2658

Лохвицька міська рада завершила втілення проєкту «Капітальний ремонт їдальні Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів  №2».

Одним із найважливіших місць серед приміщень у школі є їдальня.  Виконуючи основну функцію місця для прийому їжі, вона також є територією відпочинку, де повинна панувати атмосфера комфорту і затишку.

Наразі саме такою після проведеної модернізації і стала їдальня у ЗОШ №2.

Реалізацію проєкту було розпочато у 2019 році з капітального ремонту гарячого цеху та кімнати для миття посуду з придбанням відповідного нового обладнання.

Продовжився ремонт і в 2020 році. Днями там виконані останні  опоряджувальні роботи, підготовлено до функціонування овочевий цех та кімнати для зберігання продуктів і інвентарю. 

– Їдальня у нас була жахлива, – розповідає директор школи Олеся Юріївна Солохіна. – Вона абсолютно не відповідала вимогам, які діють на сьогодні, а саме системі управління безпечністю харчових продуктів НАССР.

Зараз  ми маємо сучасну їдальню, що має цю відповідність. Крім того, у нас з’явилося багато нового обладнання. Це електрична плита, вентиляційна система, холодильник, морозильна камера, бойлер, полиці для зберігання посуду, кострюль та вимитого посуду, сковорода, нові мийки, зокрема у овочевому цеху, якого раніше взагалі не було. Дуже добре, що він у нас з’явився, адже тепер ми маємо можливість урізноманітнити раціон харчування дітей.

Ми щиро вдячні  Лохвицькому міському голові Віктору Івановичу Радьку, депутатам міської ради, відділу освіти виконавчого комітету міської ради за розуміння потреб нашої школи, депутату обласної ради Анатолію Миколайовичу Власенку за фінансову  участь у втіленні проєкту капітального ремонту шкільної їдальні та підприємцю Віктору Федоровичу Бузуну, підрядні бригади якого старанно і якісно виконали всі ремонтні роботи, – поділилася директор школи.  

Напередодні у шкільній їдальні були розставлені меблі. Після демонтування старої сцени її територія збільшилася на одну п’яту частину.

У приміщенні стало просторо, світло, а ще – позитивно завдяки різнокольоровим стільцям та  спеціально підібраному під меблі дизайну стелі!

11 лютого їдальня у Лохвицькій ЗОШ №2 розпочала своє повноцінне функціонування на радість школярам, які приходять сюди не тільки смачно попоїсти, а й зробити селфі на фоні кольорової стелі. «Наша нова їдальня!» – з гордістю підписують діти свої фото у соцмережах.

– Лохвицька міська рада на сьогодні займається розробкою проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт їдальні гімназії №1. На черзі – школа №3. В усіх школах міста ми хочемо створити комфортні і безпечні умови для  повноцінного харчування всіх учасників навчально-виховного процесу, – ділиться планами на майбутнє Лохвицький міський голова Віктор Радько.