Із засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради

  • 715

Фото без описуНа порядок денний засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке відбулося 13 лютого, було винесено 52 питання.

Ряд із них стосувався задоволення прохань заявників, як-то уточнення адрес житлових та господарських будівель, погодження містобудівних умов і обмежень для проєктування об’єктів індивідуального будівництва (гаражів),  затвердження матеріалів по приватизації квартир.

У зв’язку з відзначенням Дня вшанування учасників бойових  дій на  території  інших держав та 31-ї річниці виведення  радянських військ  із Афганістану рішенням виконкому 17 воїнам-афганцям, які мешкають на території Лохвицької ОТГ, з місцевого бюджету надано одноразову  матеріальну допомогу.

18 тяжкохворим громадянам надано одноразову матеріальну допомогу на лікування.

За рішенням членів виконкому 4 вихованця  ДНЗ та 1 учня школи забезпечено безоплатним харчуванням у закладах освіти Лохвицької міської ради як дітей, що належать до пільгових категорій. 

Виконавчий комітет одноголосно підтримав пропозицію директора Комунального закладу Лохвицької міської ради «Лохвицька дитяча музична школа ім. І.О. Дунаєвського» щодо вшанування пам’яті колишнього директора школи композитора, Заслуженого працівника культури України, Почесного громадянина міста Лохвиця Анатолія Олександровича Недовінчаного та надав дозвіл на встановлення меморіальної дошки  на фасаді будівлі дитячої музичної школи в. Лохвиця, по вул. Героїв України, 52.         Із метою надання додаткової соціальної підтримки і забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу, виконавчий комітет  прийняв рішення з березня по листопад 2020 року організувати проведення громадських робіт на території Лохвицької міської ради та затвердив перелік громадських робіт, які відповідають потребам територіальної громади міста Лохвиця, сіл Васильки, Гаївщина, Христанівка, Криниця. Це, зокрема,  благоустрій та озеленення територій населених пунктів, догляд за особами похилого віку та інвалідами,  роботи, пов’язані з ремонтом приватних житлових будинків одиноких осіб, ветеранів війни, робота в музеях та з відновлення бібліотечного фонду в бібліотеках, в архівах з  документацією, роботи, пов’язані з відновленням та благоустроєм природних джерел, водойм, русел річок, робота у військкоматі з документацією у період призову на службу в ЗСУ, роботи, спрямовані на екологічний захист навколишнього середовища та інші, що відповідають інтересам територіальної громади та належать до суспільно корисних робіт.

Також прийнято рішення про організацію відбування громадських робіт  особами, яким вони призначені як покарання чи адміністративне стягнення,  на базі КП «Лохвиця-сервіс» та Лохвицької міської служби благоустрою, визначено види суспільно корисних робіт та затверджено їх перелік  для порушників.

Рішенням виконкому затверджено тарифи на виробництво та постачання теплової енергії, виробленої  на установках  із використанням альтернативних джерел енергії, що надається ТОВ «ТЕПЛО РОЗВИТОК» на території м. Лохвиця: 1850,00 грн. за 1 Гкал теплової енергії та 1,88 грн. в добу за 1м2 опалювальної площі впродовж опалювального періоду. Затверджені тарифи  увійдуть у дію з 1 березня 2020 року.

У ході засідання погоджено надання приватному підприємству «РОМТРАНСОІЛ» містобудівних умов і обмежень для проєктування об’єкта будівництва «Реконструкція адміністративної будівлі та переробного  цеху під комплексну автозаправну станцію моторних палив з сервісом ( АЗК-К) за адресою: м. Лохвиця, вул. Шевченка, 141».

Відповідно до подання КП «Лохвиця-сервіс» членами виконкому затверджено договори цього підприємства з індивідуальними споживачами щодо надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Наступний блок питань, розглянутих на засіданні виконавчого комітету, стосувався схвалення проектів рішень щодо виконання міських програм за 2019 рік, включених у порядок денний 32-ї сесії Лохвицької міської ради, пленарне  засідання якої відбудеться у п’ятницю 21 лютого 2020 року.