20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

  • 421

Шановні мешканці Лохвицької об’єднаної територіальної громади! Дорогі співвітчизники!

Шість років відділяє Україну від трагічних подій Майдану, що чорним димом палаючих шин назавжди врізалися у пам'ять  кожного українця.

Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім владним режимом сягнуло свого піку – мирний протест громадян перетворився на криваву розправу.  

Все почалося 18 лютого 2014 року з розстрілу людей у Маріїнському парку, продовжилося штурмом в ніч з 18 на 19 лютого, коли палав Будинок профспілок.

20 лютого 2014 року  загинуло найбільше активістів. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».

Сьогодні давайте згадаємо у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.  Ці люди віддали найцінніше, що в них було, задля нас із вами. А таке не забувається… Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті.  Герої не вмирають!  

Хай пам’ять про всіх невинно убитих об’єднує нас, живих, дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної країни!

Бажаю  всім миру, порозуміння і згуртованості. Зичу  віри у краще майбутнє нашої країни, нашої об’єднаної територіальної громади.

Слава Україні! Слава її Героям!

                                     Лохвицький міський голова Віктор Радько