Щирі вітання для двох ювілярок

  • 690

Фото без описуПо-весняному сонячний день 20 лютого приніс радість у оселі двох лохвичанок  Поповідченко Лідії Пилипівни та Луценко Ольги Герасимівни – з посмішками на вустах та з бадьорим настроєм  жінки зустріли своє ювілейне 90-річчя.

Із щирими привітаннями від всієї Лохвицької об’єднаної територіальної громади вдома у поважних ювілярок  побували керуючий справами виконавчого комітету Лохвицької міської ради Леонід Верескун та провідний спеціаліст із соціальних та гуманітарних питань виконавчого комітету міськради Наталія Дробот. Вони потішили іменинниць квітами та подарунками, вручили Подяки Лохвицького міського голови Віктора Радька за багаторічну сумлінну працю на благо рідного краю.

А чесно прожиті і відпрацьовані роки – це життєва правда обох  довгожительок.

Лідія Пилипівна Поповідченко все життя  виконувала найвідповідальнішу місію – сіяла розумне, добре і вічне на вчительській ниві. Закінчивши Лохвицьке педагогічне училище, а згодом Полтавський педінститут, прищеплювала учням любов до свого предмету, будучи вчителем української мови та літератури. Багато років вона працювала у Лохвицькому райвно, була директором Гирявоісковецької школи, приміщення якої  саме в ті роки будувалося, завучем у Лохвицькій школі №1, директором вечірньої та заочної школи.  Поважним і гідним є її  трудовий ужинок – 70 років роботи у галузі народної освіти!

Непроста доля випала ювілярці Ользі Герасимівні Луценко. Рано залишилася сиротою. З юних 13 років почала працювати на швейній фабриці. Подорослішавши та створивши сім’ю, трудилася в різних організаціях та закладах  міста,   керуючись головним – турботою про трьох дітей. На заслужений відпочинок пішла із заготконтори, маючи за плечима 41 рік загального трудового стажу.

Нині обидві лохвицькі довгожительки зігріті теплом сердець своїх дітей та онуків. А найбільшою життєвою втіхою і нагородою вважають правнуків.