У Лохвиці посадили катальпи

  • 1183

Фото без опису6 березня працівники Лохвицької міської служби благоустрою з посадки 12 дерев катальпи бігнонієподібної розпочали цьогорічний сезон  озеленення міста. 

Аби добре влаштувати молоді дерева у міський дизайн, довелося попрацювати заздалегідь та привести в належний вигляд територію газону на вулиці Героїв України.         Спочатку працівники комунальних служб викорчували пеньки від спиляних дерев, потім демонтували невикористовувані старі електроопори.

Робітники міської служби благоустрою під керівництвом Н.Г. Чайки, яка вже не один рік опікується озелененням міського ландшафту, ретельно підготувалися до посадки дерев. У процесі вони використовували ґрунт для підживлення, влаштовували дренаж та щедро поливали кожне дерево. Тобто, зробили все для того, аби  молоді 2-річні дерева прийнялися та в майбутньому радували містян.          Катальпа бігнонієподібна має відмінні декоративні якості, невибаглива у догляді та швидко зростає ( до 1 метра в рік). Ці дерева мають чимале яскраво-зелене листя серцеподібної форми, яке з'являється пізніше, ніж у інших листяних дерев – в середині травня.  Згодом  крона поступово змінює забарвлення, яке набуває світлого відтінку  ніжної ранньої зелені та зберігає його протягом  літа. Приблизно на третій рік катальпа починає цвісти.  Розпочинає цвітіння в середині червня, коли решта листяних квітучих дерев вже відцвіли. На дереві з'являються напрочуд гарні квіти з вишуканим яблуневим ароматом. Через забарвлення та хвилястий край пелюсток вони нагадують орхідеї.

Із огляду на гарний вигляд та швидкий ріст саме катальпи бігнонієподібні й були обрані у якості майбутньої окраси  міста.