"Юний віртуоз Лохвиччини"

  • 608

Фото без описуМузика... Музикант... Хто вони, музиканти? Здавалося б, звичайні люди, звичайні діти, що живуть поряд... Так, але є одна різниця, а полягає вона у стані душі, яка у музиканта надзвичайно багата і весь час знаходиться у пошуку, вона повинна працювати! А коли душевна праця підкріплюється фізичною працею, талантом і натхненням, тоді і буде достойний результат.

7 березня, у переддень Міжнародного Жіночого дня, в концертному залі Лохвицької ДМШ ім. І.О. Дунаєвського відбувся відкритий шкільний конкурс виконавської майстерності виконавців на музичних інструментах «Юний віртуоз Лохвиччини». 57 юних музикантів нашої громади, а також Сенчанської та Лучанської дитячих музичних шкіл продемонстрували свої технічні здобутки, гарне володіння музичним інструментом, яскравість образів та артистизм.

Всі учасники конкурсу вже є переможцями, адже стали переможцями відбіркових конкурсів на своїх відділах: «Грай мій баян», «Срібні струни» та «Чарівні клавіші». Дітям важливо відчути, що їхні зусилля, наполеглива праця, натхнення, мистецький пошук оцінені не тільки батьками та викладачами, а і професійними музикантами.

Виступи конкурсантів оцінювало професійне журі, до складу якого увійшли  викладачі вищої категорії, завідуючі відділами Лохвицької  ДМШ, Чавдар І.М. (відділ баяна та акордеона), Крутько О.Ф. (відділ фортепіано), Барвінко Т.Б. (відділ струнних та духових інструментів) та заступник директора Гончарова Л.В. Очолив журі директор школи Едуард Олександрович Чавдар.

Отже, за рішенням журі, у молодшій віковій категорії переможцями стали: Бруєвич Софія ( клас викладача Колісник Л.О.), Захарченко Ангеліна (викл. Барвінко Т.Б.), Савченко Анна ( викл. Хільченко Л.М.), Варчак Діана (викл. Гончарова Л.В.), Пода Влада (викл. Гармаш Т.В.), Крят Дар’я (викл. Уткіна Н.Є.), Бабіна Ірина (викл. Чавдар І.М.).

У старшій віковій категорії перемогу здобули: Михайловський Владислав, Барчук Денис (викл. Чавдар І.М.), Грищенко Анастасія (викл. Ямазакі В.І.), Заїка Олександр (викл. Крутько О.Ф.), Холод Олександр (викл. Мельник О.О.), Рибницька Поліна (викл. Барвінко Т.Б.), Нечай Аліса (викл. Агеєва С.В.), Барчук Денис (викл. Чавдар Е.О.).

Вітаємо переможців конкурсу та їх викладачів, дякуємо всім за професіоналізм та майстерність. Велику вдячність висловлюємо батькам за підтримку та розуміння важливості естетичного виховання дітей, адже участь у різноманітних творчих змаганнях є невід’ємною частиною роботи кожного, це своєрідний іспит на рівень професіоналізму. Звісно, що у наших учнів та викладачів є багато творчих планів та задумів. Тому всім бажаємо продовжувати вдосконалювати свій талант та досягати нових мистецьких вершин!

 

Хільченко Л.М.,

викладач школи