Вшанували пам'ять видатного українського поета Тараса Шевченка

  • 774

У ці березневі дні минає 206 років від Дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя.

«Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори»,  – писав про  поета, що став національним героєм і символом України, письменник Іван Франко.

10 березня делегація Лохвицької міської ради на чолі з секретарем міськради Тетяною Даценко та керуючим справами виконавчого комітету Леонідом Верескуном покладанням квітів до погруддя віддали шану полум’яному борцю за самоідентифікацію української нації, основоположнику української літератури – Тарасу Григоровичу Шевченку.