Як громаді стати дружньою до тварин: шість кроків

  • 669

Крок 1.Стерилізуйте власних домашніх улюбленців. Кіт чи собака, які пройшли стерилізацію, не залишають потомства, навіть якщо випадково вибігли на вулицю та зустріли там своє «кохання».

Крок 2.Якщо собака не стерилізована, тримайте її вдома. На прогулянці вона має бути тільки з повідком. Не допускайте, щоб тварина безконтрольно вибігала на вулицю.

Крок 3.Телефонуйте до інспекції з благоустрою (3-10-78, 095-47-76-785)  у випадку, якщо сусідські собаки безконтрольно бігають по вулиці. Це не донос! Це відповідальне ставлення до тварин та безпека людей: Вас та Ваших близьких!

Крок 4.Якщо Ви стали свідком того, що собаку викинули на вулицю з машини – запишіть номер автомобіля та  повідомне до інспекції з благоустрою. Це дуже важливо, оскільки популяцію безпритульних тварин таким чином «поповнюють» також жителі інших населених пунктів. 

Крок 5.Підгодовуючи тварину, Ви робите добру справу, але допомагаєте їй лише частково, бо вона може  загинути від холоду чи захворювань або  вкусити когось. Допомога – це забрати собаку чи кота з вулиці, стерилізувати та знайти для неї дім. 

Крок 6.Якщо Ви викинули тварину на вулицю, пам‘ятайте:  ви зробили дуже поганий вчинок! Не робіть так ніколи! Всі добрі справи  повертаються! Всі злі справи – повертаються  у стократ!

                                               Тамара Хвостик,

 інспектор виконавчого комітету

Лохвицької міської ради

Фото без опису