Про запобігання поширенню на території Лохвицької міської ради коронавірусу COVID -19

  • 6848

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19, Рішення Державної комісії хз питань техногено-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020, з метою запобігання поширенню на території Лохвицької міської ради корона вірусу COVID-19, виконавчий комітет

ВИРІШИВ:

1. У зв’язку з встановленням карантину на території України з 00 годин 00 хвилин 17 березня 2020 року до 00 годин 00 хвилин 03 квітня 2020 року (у ніч з 2 на 3 квітня) тимчасово ЗУПИНИТИ роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади:

- музеїв, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

- тренажерних та спортивних залів;

- закладів громадського харчування: ресторанів, кафе, барів тощо;
- закладів побутового обслуговування: салонів краси, перукарень, косметологічних кабінетів, саун, лазень тощо;
- розважальних закладів: нічних клубів, дискотек, закладів культури, комп’ютерних клубів тощо;

- ринків;
- магазини (крім продуктових та з продажу господарчих товарів).

2. НЕ ЗУПИНЯТИ роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території:
- продуктові магазини та магазини з продажу господарчих товарів;
- аптеки;
- банки та банкомати;
- поштові відділення;
- АЗС;
- громадський транспорт, який проходить регулярну обробку дезінфікуючими засобами.

3. Залучити аптеки, заправні станції та продуктові магазини, розташовані на території Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади, до виконання заходів профілактики пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронпвірусом COVID-19.

4. Установити аптекам, заправним станціям, магазинам, банкам, перевізникам розташованим на території Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади, особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних заходів:

- дезінфікуватн хімічними речовинами, біологічними чинниками та засобами медичного призначення всі без винятку поверхні (поручні, дверні ручки, ваги для самообслуговування тощо), з якими контактують люди, методом протирання через кожні три години;

- здійснювати вологе прибирання та провітрювання приміщень;

- дотримуватися правил особистої гігієни (часто мити руки);

- дотримуватись дистанції не менше 2 метрів від людини, яка кашляє, чхає, мас підвищену температуру;

- при появі перших ознак захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції (підвищення температури тіла, нежить, кашель та інші) негайно звертатись до лікаря.

5. Попередити керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.

6. Доручити керуючому справами виконкому Верескуну Л.А. забезпечити оприлюднення цього рішення на інтернетресурсах Лохвицької міської ради та довести до відома населення, керівників установ, підприємств, приватних підприємців.

7. Контроль за розпорядженням залишаю за собою.

Фото без опису