Із засідання виконкому Лохвицької міської ради

  • 1126

17 березня відбулося засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради, на порядок денний якого було винесено 25 питань. Проєкти рішень по всіх питаннях були схвалені членами виконкому.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та з  метою запобігання його поширенню на території Лохвицької міської ради, виконавчий комітет затвердив профілактичні та протиепідемічні заходи, проведення яких убезпечить населення від гострої респіраторної хвороби, спричиненої цим небезпечним вірусом.   

Згідно з рішенням виконавчого комітету з 1 квітня по 1 червня 2020 року на території Лохвицької міської ради буде оголошено двомісячник чистоти, благоустрою та озеленення, план заходів якого, зокрема, включає проведення загальноміських суботників (у разі благополучної епідеміологічної ситуації) по розчищенню парків і скверів на території громади та Соснового парку у м. Лохвиця. 

З метою своєчасної організації виконання планів заходів та у зв’язку з кадровими змінами у міськвиконкомі, внесено зміни до складу Лохвицької міської спеціальної комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру місцевого рівня і міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та затверджено склад цих комісій у новій редакції.

Розглянувши заяви громадян, члени виконкому погодили містобудівні умови і обмеження для проектування об’єктів будівництв на території м. Лохвиця.

Різдвяно-Богородичній релігійній громаді Української православної церкви Київського патріархату рішенням виконкому погоджено містобудівні умови і обмеження для проєктування об’єкта будівництва – «Храму Різдва Богородиці за адресою: м. Лохвиця, вул. Гоголя, 26б».

Фізичній особі підприємцю Фіцаю В.М. рішенням виконкому погоджено місце розміщення та режим роботи сезонного літнього майданчика з надувною гіркою, батутом та ігровими атракціонами, які цьогоріч будуть розташовані не у сквері Героїв України, а по вул. Героїв України біля буд. №1 (майданчик де зазвичай розташовуються приїжджі цирки-шапіто).

З рекомендацією протягом року висадити нові зелені насадження 6 заявникам було надано дозвіл на видалення 25 дерев. Ряд задоволених питань стосувалися присвоєння та уточнення адрес об’єктів нерухомого майна, поселення громадян у будинок та гуртожиток для тимчасового проживання.

14 тяжкохворим громадянам, мешканцям громади,  відповідно до поданих документів, рішенням виконавчого комітету надано одноразову матеріальну допомогу на лікування.

Рішеннями виконкому схвалено проєкти рішень по питаннях, які будуть винесені на пленарне засідання 33-ї сесії Лохвицької міської ради: «Про внесення змін до показників бюджету Лохвицької об’єднаної міської територіальної громади на 2020 рік», «Про надання субвенції до районного бюджету Лохвицького району у 2020 році» (на виконання Програми підтримки розвитку Комунального некомерційного підприємства Лохвицька районна лікарня Лохвицької районної ради на 2019 – 2021 роки), «Про внесення змін до розпису бюджету Лохвицької об’єднаної міської територіальної громади на 2020 рік».