Звернення міського голови

  • 3947

Шановні мешканці Лохвицької об’єднаної територіальної громади!

Україна, як і весь світ, продовжує боротися з  пандемією коронавіруса. Щоб запобігти розповсюдженню хвороби та уникнути соціальних та економічних наслідків, Україна за прикладом інших європейських країн запровадила суворий карантин на всій території держави. 

На тлі зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 на території нашої держави, мешканці Лохвицької ОТГ, як і всі українці, уже 12 днів продовжують жити, дотримуючись комплексу заходів задля запобігання поширенню цієї особливо небезпечної інфекційної хвороби.  

Як під час брифінгу повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, станом на 23 березня 2020 року на території Полтавської області немає жодного офіційно підтвердженого випадку захворювання на коронавірус. Так само немає і жодної підозри на COVID-19. Водночас на самоізоляції перебувають 604  громадянина, які тільки-но повернулися із-за кордону. Найближчим часом очікується повернення ще 30 людей з Полтавської області.

У зв’язку з цим, закликаю жителів громади, які нещодавно повернулися додому із-за кордону, максимально обмежити контакти з оточуючими!  Якщо ви приїхали із тих країн, де є епідемія коронавірусної інфекції, – утримуйтеся  від виходу надвір, самоізолюйтеся  і два тижні перебувайте  на карантині!

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечення від інфікування.

Якщо під час самоізоляції у вас з’явились симптоми COVID-19: кашель, ускладнене дихання, підвищена температура тощо – негайно в телефонному режимі зверніться за медичною допомогою, повідомте про історію ваших подорожей та можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

Пам’ятайте! Відповідно до ст. 5 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», ст. 44 Кодексу України про адміністративне правопорушення, ст. 325 Кримінального кодексу України, порушення умов карантину (самоізоляції) тягне за собою  притягнення особи до адміністративної (від 17 тис. грн. до  34 тис. грн.) або кримінальної відповідальності (арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, каратимуться позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Апелюю до самосвідомості громадян і закликаю турбуватися не тільки про себе, а й берегти здоров’я та життя оточуючих!

Шановні жителі Лохвицької ОТГ, мешканці міста Лохвиця, сіл Васильки, Гаївщина, Христанівка, Криниця!

Якщо вам стали відомі випадки, коли особи, які повернулися із-за кордону, не дотримуються режиму самоізоляції, повідомляйте про це за номером телефону 102.

                             Лохвицький міський голова Віктор Радько

Фото без опису