Лохвицька міська рада надала медикам 300 тисяч гривень

  • 1960

У час, коли у світі триває пандемія коронавірусу, всі з тривогою сприймають інформацію про щоденну прогресію кількості лабораторно підтверджених випадків  захворювання на COVID-19 на території України.

Наразі на території Полтавської області, а відповідно і Лохвицького району, епідемічна ситуація залишається благополучною.  Однак мешканців громади хвилюють питання готовності лікувальних закладів до  протистояння цій небезпечній респіраторній  хворобі, а насамперед, – які кроки зроблено владою на допомогу медикам.  

Так, відповідно до рішення виконавчого комітету Лохвицької міської ради, КНП «Лохвицька районна лікарня Лохвицької районної ради»  для закупівлі необхідних засобів та обладнання для запобігання поширенню коронавірусу з міського бюджету виділено 300 тисяч гривень.

–У цей складний час Лохвицька міська рада, яка представляє всю територіальну  громаду, не стоїть осторонь подолання великої спільної біди, – говорить  міський голова ВІКТОР  РАДЬКО. –У зв’язку з тим, що районна лікарня перебуває у віданні Лохвицької районної ради, котра і є ї засновником цього лікувального закладу, Лохвицька міська рада не має права напряму фінансувати закупівлю засобів захисту чи медичного обладнання. Ми можемо лише надавати субвенцію на фінансування медичної галузі.  Що й було зроблено, незважаючи на те, що в цьому році виконання бюджету не  буде. Та ми розуміємо, що від цих коштів залежить життя і здоров’я людей – медиків і пацієнтів, жителів Лохвицької ОТГ! У зв’язку з тим, що і нараз немає перевиконання бюджету, ці кошти взято із інвестицій, які планувалося вкласти в інфраструктуру громади – у будівництво доріг. Нині прерогативою має бути турбота про здоров’я, а дороги ми добудуємо, як піде від нас ця інфекція.

Зараз ці кошти перераховані районній лікарні, і їх розпорядником є головний лікар. Тобто, самі медики вирішуватимуть питання закупівлі потрібних засобів захисту та обладнання.

Зауважу, 300 тисяч – це лише перший транш, направлений районній лікарні. Подальше виділення коштів залежатиме від ситуації, яка буде складатися у нашій країні, у нашій Лохвиці, у нашій лікарні.

Ще один крок допомоги медикам –  Лохвицька міська рада комунальним транспортом – автобусом – буде здійснювати підвезення  медичних працівників до лікарні. Для цього вже розроблений маршрут.

А ще черговий раз, проаналізувавши статистику захворюваності, звертаюся з проханням до наших мешканців, які нещодавно повернулися із-за кордону: не наражайте нікого на небезпеку, дотримуйтеся правил самоізоляції! – закликає міський голова.

Фото без опису