Рішення виконавчого комітету Лохвицької міської ради №54 від 16.03.2020

  • 499

 

Рішення

виконавчого комітету Лохвицької

міської ради №54 від 16.03.2020,

(зі змінами відповідно до рішення виконавчого комітету Лохвицької

міської ради №79 від 01.04.2020)

Про запобігання поширенню на території

Лохвицької міської ради коронавірусу COVID-19

 Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19», зі змінами внесеними постановами КМУ №215 від 16.03.2020, №239 від 25.03.2020 та № 241 від 29 березня 2020 р., Листа Лохвицького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області від 31.03.2020, з метою запобігання поширенню на території Лохвицької міської ради корона вірусу COVID-19, виконавчий комітет

ВИРІШИВ:

1. У зв’язку з встановленням карантину на території України 00 годин 00 хвилин 17 березня 2020 року до 00 годин 00 хвилин 24 квітня 2020 року (у ніч з 23 на 24 квітня) тимчасово ЗУПИНИТИ роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади:

              - закладів освіти (дошкільних, шкільних та позашкільних);

              - музеїв, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

              - тренажерних та спортивних залів;

              - закладів громадського харчування: ресторанів, кафе, барів тощо;
              - закладів побутового обслуговування: салонів краси, перукарень, косметологічних кабінетів, саун, лазень тощо;
              - розважальних закладів: нічних клубів, дискотек, закладів культури, комп’ютерних клубів тощо;

              - ринків (крім торгівлі суб’єктами господарювання на відкритому повітрі та в МАФах: кормами, пестицидами, агрохімікатами, насінням, посадковим матеріалом, молодняком птиці та молодняком свійських тварин, ідповідно до пункту 2 цього рішення);

              - магазинів (крім продуктових, з продажу господарчих товарів та автозапчастин). Суб’єктам господарювання здійснювати продаж будівельних матеріалів, побутової техніки шляхом приймання онлайн замовлень з подальшою їх адресної доставкою або самовивозом. В продовольчих магазинах заборонено встановлення столів для відвідувачів, заборонено функціонування літніх майданчиків, приготування та реалізація гарячих напоїв (кава, чай, тощо).

              - максимально обмежити роботу готелів та хостелів, суб’єктам господарювання невідкладно повідомляти виконавчий комітет Лохвицької міської ради та КНП «Лохвицький ЦПМСД» Лохвицької районної ради про поселення осіб, які прибули із-за кордону або місць, де встановлені випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом. Послуги з харчування проживаючих, надавати безпосередньо в номерах готелів, костелів;

              - заборонити проведення всіх масових заходів..

2. НЕ ЗУПИНЯТИ роботу таких об’єктів та суб’єктів незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Лохвицької міської ради, за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також за умови дотримання і проведення відповідних санітарних та проти епідеміологічних заходів:

              - магазинів з продажу продуктів харчування;

              - магазинів з продажу засобів гігієни

              - що здійснюють реалізацію кормів, пестицидів, агрохімікатів, насіння, посадкового матеріалу, молодняка птиці та молодняка свійських тварин;

              - що здійснюють торгівлю засобами зв’язку;

              - авто та газозаправних станцій;
              - банків, банкоматів та страхових компаній;

              - аптек та ветеринарних аптек;

              - що здійснюють діяльність в галузях медичної та ветеринарної практик;

              - що здійснюють діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;

              - що здійснюють діяльність з технічного обслуговування та ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку;

              - поштові відділення;
              - що здійснюють торгівельну діяльність та діяльність з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;

              - що проводять реалізацію кормів, пестицидів, агрохімікатів, насіння, посадкового матеріалу, молодняка птиці та молодняка свійських тварин на відкритому повітрі та в МАФах на території ринку.    

              Керівнику ринку організувати торгівлю вищезазначеною продукцією в спеціально визначеній зоні за умови суворого дотримання карантинного режиму та вимог цього рішення. Керівник ринку зобов’язаний негайно припинити роботу зон торгівлі у разі і виявлення порушень карантинного режиму та вимог цього рішення.

3. Залучити суб’єкти господарювання незалежно від форми власності та підпорядкування, розташовані на території Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади, до виконання заходів профілактики пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронпвірусом COVID-19.

4. Установити суб’єктам господарювання незалежно від форми власності та підпорядкування розташованим на території Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади, особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних заходів:

             - дезінфікуватн хімічними речовинами, біологічними чинниками та засобами медичного призначення всі без винятку поверхні (поручні, дверні ручки, ваги для самообслуговування тощо), з якими контактують люди, методом протирання через кожні три години;

               - здійснювати вологе прибирання та провітрювання приміщень;

               - дотримуватися правил особистої гігієни (часто мити руки);

               - дотримуватись дистанції не менше 2 метрів від людини, яка кашляє, чхає, мас підвищену температуру;

               - при появі перших ознак захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції (підвищення температури тіла, нежить, кашель та інші) негайно звертатись до лікаря.

                  - забезпечити одночасне перебування: у приміщеннях великих торгових закладів (з площею понад 100 кв.м.) не більше 10 осіб-покупців; у інших торгових закладах (до 100 кв.м.) з розрахунку 1 особа-покупець на 10 кв.м., з дотриманням дистанції у всіх закладах та в чергах не менше 2м. Керівникам торгових закладів забезпечити встановлення спеціальних розмежувальних та інформаційних позначок.

Установити, що особи, які мали контакт з хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, або хворіють на зазначену хворобу та не потребують госпіталізації, є особами, що потребують самоізоляції.

Особи, які потребують самоізоляції, зобов’язані утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають, відвідування громадських місць. Дозволяється відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та закладів охорони здоров’я за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менш як 1,5 метра.

Особи, що відвідували країни/регіони із місцевою передачею вірусу в громаді (крім водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з особою, хворою на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2), вважаються такими, що мали контакт з хворим на зазначену хворобу, і підлягають обов’язковій обсервації (ізоляції) у спеціалізованих закладах протягом 14 днів після перетину державного кордону.

5. Попередити керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.

6. Доручити керуючому справами виконкому Верескуну Л.А. забезпечити оприлюднення цього рішення на інтернетресурсах Лохвицької міської ради та довести до відома населення, керівників установ, підприємств, приватних підприємців.

7. Контроль за розпорядженням залишаю за собою.

 

Міський голова

 

В.І. РАДЬКО

Фото без опису