ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ЛОХВИЦЬКОЇ ОТГ: РЕЛІГІЙНІ СВЯТА В УМОВАХ КАРАНТИНУ

  • 1397

19 квітня 2020 року православні миряни зустрічають Світле Христове Воскресіння – найповажніше церковне свято, яке прийнято відзначати великими урочистими службами та масовим освяченням великодніх кошиків. Через тиждень після Великодня – Провідний понеділок із традиційним вшануванням пам’яті померлих та відвідуванням їх могил.

У цьому році через пандемію коронавірусу ці релігійні свята ми зустрічаємо незвично – в умовах загального карантину, який вносить свої обмежувальні корективи не тільки в наше повсякдення, а й у святкові традиції.
Уряд продовжив дію карантину до 24 квітня включно. А це означає, що великодні свята ми мусимо провести вдома, обмеживши своє перебування на вулиці до мінімально необхідного рівня.

У зв’язку з цим закликаємо священнослужителів дотримуватися умов карантину, пов’язаних із забороною проведення релігійних масових заходів, а віруючих – дивитися великодні богослужіння в телеефірах. Одночасно у храмі не може перебувати більше 10 осіб, враховуючи священнослужителів і їх помічників. При цьому обов’язковим є дотримання санітарних правил карантину, зокрема щодо носіння масок або респіраторів та зберігання соціальної дистанції між людьми.

Вшанування пам'яті померлих на кладовищах можливе лише при дотриманні заходів особистої безпеки: відстані між людьми 2 м та за наявності у кожного засобів захисту (маски або респіратора). Під час відвідування місць захоронень категорично заборонене вживання алкогольних напоїв та споживання їжі. Не рекомендується перебування дітей на кладовищах, навіть у супроводі дорослих, адже для малечі існує спокуса взяти солодощі з могили, а це може стати небезпечним чинником передачі респіраторної інфекції.

Крім цього, нагадуємо фізичним особам – підприємцям, які займалися продажем штучних квітів, що в 2020 році дозволи на їх реалізацію виконавчим комітетом Лохвицької міської ради надаватися не будуть! Просимо мешканців підтримати започатковану на території Лохвицької ОТГ в минулому році традицію: не прикрашати могили померлих штучними квітами, які при утилізації завдають непоправної шкоди довкіллю, а натомість чинити екологічно грамотно – віддати перевагу живим насадженням!

Будьте свідомими і колективно відповідальними! Відзначайте релігійні свята безпечно для себе і оточуючих, не забуваючи, про їх головну духовну складову – щиру молитву.

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Фото без опису