Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Дорогі мешканці громади!

  • 484

Цьогоріч виповнюється 34 роки відтоді, як сталася одна з найстрашніших техногенних катастроф в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС.

З 26 квітня 1986 року слово «Чорнобиль» стало знаком біди для мільйонів громадян, символом значних матеріальних і духовних втрат суспільства.

Вже з перших годин, днів численні наші співвітчизники не вагаючись стали до боротьби з грізним і невидимим ворогом: щоденно несли небезпечні вахти біля розпеченого реактора, очищали від радіації поля, сади і житло, щиро приймали у себе переселенців. Так починався літопис всенародного подвигу…

Шановні ліквідатори! Ми висловлюємо глибоку вдячність вам, людям різних професій. Ціною власного життя і здоров’я ви зупинили поширення згубних наслідків радіоактивних викидів на весь світ.

Ми в скорботі схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які пішли у ядерний вогонь, і низько вклоняємося вам, нашим сучасникам!

Щиро бажаємо вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, добра і  злагоди. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!

Чорнобиль – наша незагоєна рана. Нині увага українців знову прикута до зони відчуження, де  вирує нова небезпека – вогняна стихія.  У ліквідації  масштабних лісових пожеж, які становлять загрозу для природи та здоров’я людей, довелося брати участь і нашим землякам – лохвицьким рятувальникам.

Тож хай ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події вчить нас цінувати  кожну спокійну мить життя!

Лохвицький міський голова  Віктор РадькоФото без опису