ЗВЕРНЕННЯ

  • 572

ЛОХВИЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВІКТОРА РАДЬКА ЩОДО  ЗОБОРОНИ ВІДВІДУВАННЯ КЛАДОВИЩ

Шановні мешканці Лохвицької ОТГ!

За тиждень після Великодня настає Провідний понеділок, коли ми традиційно  йдемо на кладовища, аби пом’янути померлих родичів.

Однак через небезпеку поширення коронавірусної інфекції COVID-19, відповідно до Постанови головного санітарного лікаря України № 11 від 21.04.2020 року та згідно з рішенням виконавчого комітету Лохвицької міської ради №87 від 22.04.2020 року відвідування кладовищ у поминальні дні, зокрема 25, 26, 27 квітня 2020 року суворо заборонено!

Закликаю жителів міста Лохвиця, сіл Васильки, Гаївщина, Христанівка, Криниця дотримуватися вимог карантину  – утриматися від візитів на цвинтарі у поминальні дні та обмежити доступ до місць поховань до кінця дії карантину!

Не йдіть на кладовища самі та проконтролюйте, щоб ваші діти залишалися вдома! Вшановуйте пам'ять близьких та рідних людей доброю згадкою про них та щирою молитвою. На знак продовження заупокійної молитви запаліть у помешканні свічку.

Відвідати могили померлих на кладовищах можна буде пізніше, коли мине небезпека – Православна церква України, у зв’язку із карантином, перенесла поминальні дні на 6 червня (Троїцьку батьківську поминальну суботу).

Зараз лише суворе дотримання карантину із забороною масових зібрань та перебуванням вдома більшості громадян є єдиним засобом протидії поширенню пандемії.

Жителі нашої громади вже продемонстрували високий рівень свідомості,  відмовившись на Великдень  від масового відвідування храмів.  

Тож і на поминальні дні не ризикуйте своїм здоров’ям та життям! Залишайтеся вдома, аби всі ми мали змогу швидше повернутися до нормального ритму життя.