ЧИ Є МАЙБУТНЄ У АПТЕКИ №116?

  • 1136

На сьогодні  у нашому місті обговорюваним є питання закриття Аптеки №116 ПОКП «Полтавафарм».

Жителі занепокоєні, що внаслідок ліквідації цього державного фармацевтичного закладу деякі препарати, які можна отримати по рецепту лікаря (інсулін, наркотичні засоби, препарати для орфанних хворих тощо) чи ліки за пільговою ціною для окремих категорій населення стануть недоступними.

Мережа аптек Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм», до складу якої входить і Лохвицька аптека №116, перебуває на межі банкрутства. Загальний борг підприємства – 82 млн. грн. Понад 30 млн. грн. «Полтавафарм» заборгувало перед постачальниками.

Аптека, розташована в м. Лохвиця по вулиці Героїв України, 15,  перебуває на балансі Управління майном Полтавської обласної ради, яке на сьогодні вирішує питання про можливий продаж даного приміщення.

Лохвицька міська рада не стоїть осторонь питання, яке турбує мешканців громади – 10 березня 2020 року були направлені Звернення до голови Полтавської ОДА Синєгубова О.В., голови Полтавської обласної ради Біленького О.Ю., Управління майном Полтавської обласної ради та Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА з проханням передачі даного приміщення на баланс Лохвицької міської ради з метою подальшого створення комунальної аптеки.

Крім того, до вирішення цього питання, за зверненням Лохвицької міської ради, було залучено депутатів Полтавської обласної ради Щурова В.С. та Прядка В.Г., які на засіданнях профільних комісій обласної ради піднімали питання про передачу цього приміщення в комунальну власність Лохвицької міської ради. 

На даний час Полтавською обласною радою вирішується питання щодо можливого погашення заборгованості за рахунок продажу майна цих аптек. Після такої відповіді, отриманої 24 квітня 2020 року, Лохвицька міська рада повторно 29 квітня 2020 звернулася до Полтавської ОДА, обласної ради та Управління майном, з пропозицією передати приміщення аптеки №116 на баланс міської ради для подальшого створення комунального фармацевтичного закладу.

Наразі з розумінням того, що ефективних важелів впливу на дії Полтавської обласної ради ми не маємо, все ж сподіваємося на позитивне вирішення питання та появу у місті Лохвиця власної комунальної аптеки. Фото без опису