7 червня – День Святої Трійці

  • 1025

Шановні мешканці  Лохвицької ОТГ!
Щиро вітаю вас із величним християнським святом  – Днем Святої Трійці. Цього дня ми вшановуємо всемогутнього триєдиного Бога – Отця, Сина і Святого Духа, –  який дарував людству її величність Природу – колиску життя й натхнення на прекрасне. 

Свята Трійця – одне з найважливіших свят, що розкриває глибини християнської віри. Це свято є днем народження Христової Церкви, коли Дух Святий зійшов на апостолів на п’ятдесятий день після Пасхи і  благословив їх нести у  світ силу Христової віри й істини. Свято Трійці є торжеством віри в Бога, духовності та моральності, надає нам сили жити та бути впевненими, що віра творить чудеса.

Християнство органічно увібрало в себе язичницьку традицію, названу в народі Зеленою неділею, утворивши симбіоз тисячолітніх вірувань і сучасності. В цей день, за православними традиціями,  християни прикрашають свої оселі зіллям і квітами.

Тож нехай разом із запашною зеленню у ваші домівки входять мир, злагода та Божа благодать, оберігаючи кожного від зала, даючи здоров’я, душевний спокій, життєву силу та наснагу. Нехай у ваші душі входить мир та висока Божа благодать, серця наповнюються добром, любов'ю, щирістю і всепрощенням.
Бажаю кожному з вас, дорогі лохвичани, щастя, благополуччя, родинного тепла і затишку, впевненості у завтрашньому дні та мирного неба над головою. Хай свято Трійці надає всім силу жити, боротися зі злом, бути впевненим, що правда та любов завжди перемагають. Хай Господь допомагає вам у здійсненні світлих задумів, захистить від життєвих негараздів, і наповнить ваші серця добром, надією та вірою у краще майбутнє.


                                      Лохвицький міський голова Віктор Радько