Вшанували пам’ять Героїв АТО

  • 1642

З нагоди Дня вшанування учасників антитерористичної операції на сході України (з 30.04 2018 р. – операція об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях) у неділю, 14 червня, покладанням квітів до пам’ятного знака загиблим воїнам –учасникам бойових дій в зоні проведення АТО у м. Лохвиця представники міської ради від імені мешканців Лохвицької об’єднаної територіальної громади вшанували пам'ять 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу військово-транспортного літака ІЛ-76, збитого озброєними формуваннями так званої ЛНР у небі над Луганськом 6 років тому.

«Крилата» піхота  летіла на допомогу побратимам, які тримали оборону Міжнародного аеропорту «Луганськ». Загибель усіх 49 військових, які перебували на борту збитого літака, стала найбільшою з початку антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою Збройних сил України за період її незалежності.

Скорботною хвилиною мовчання представники Лохвицької  ОТГ вшанували пам'ять оборонців рідної землі, загиблих земляків, які віддали свої життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

На знак шани до немеркнучого з роками самовідданого подвигу воїнів-визволителів, загиблих у роки Другої світової війни, живі квіти того дня лягли й до підніжжя пам’ятника Невідомому солдату і Вічного вогню.Фото без опису