ПРО ЕПІДЕМІЧНУ СИТУАЦІЮ ТА ПРОТИДІЮ ПОЖЕЖАМ

  • 644

24 червня у приміщенні міськради відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Лохвицького міського голови В.І. Радька та за участю начальника Лохвицького РС ГУ ДСНС України у Полтавській області О.М. Сілютіна.

 На порядку денному стояло два актуальних на сьогодні питання – про епідемічну ситуацію на території Лохвицької ОТГ в умовах послаблення протиепідемічних заходів та продовження карантину з метою запобігання поширенню на території громади респіраторної хвороби COVID-19, та про заходи запобігання і протидії пожежам у природних екосистемах Лохвицької територіальної громади.

Враховуючи стабільну епідемічну ситуацію, пов’язану із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, комісія прийняла рішення залишити чинними послаблення протиепідемічних заходів, прийнятих рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та продовжити виконання карантинних (протиепідемічних) заходів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Комісії з перевірки дотримання на території Лохвицької міської ради умов карантину доручено забезпечити проведення перевірок за дотриманням протиепідемічних заходів у закладах торгівлі, в тому числі на агропродовольчих ринках, закладах дошкільної освіти, фізичної культури і спорту, закладах громадського харчування та надання побутових послуг населенню.

Результатом обговорення питання проведення заходів щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах Лохвицької ОТГ стало рішення зобов’язати  КП «Лохвиця-сервіс» вжити відповідні заходи щодо впорядкування сміттєзвалища ТВП з метою попередження виникнення загорянь у пожежонебезпечний період. КП «Лохвиця-сервіс» дане доручення розглянути технічну можливість встановлення в районі сміттєзвалища ТПВ пожежного гідранту з усіма необхідними вимогами щодо утримання. Також найближчим часом буде проведене комісійне обстеження технічного стану утримання та можливості забору води з пірсів та під’їздів для забору води пожежною технікою.

 Особливу увагу  вирішено приділити профілактиці недопущення пожеж – проведенню серед населення роз’яснювальної роботи щодо  правил поведінки в пожежонебезпечний період під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, заплавах річок, на торфовищах, сільгоспугіддях та присадибних ділянках. Фото без опису