28 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

  • 697

Шановні мешканці Лохвицької ОТГ! Дорогі співвітчизники!

Сердечно вітаю вас із великим державним святом – Днем Конституції, яка увійшла у суспільне життя  як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Головний Закон Української держави, прийнятий у переломний момент життя країни у 1996 році, закріпив абсолютно інші, ніж раніше, основи політичної й економічної системи. У країни з’явилися перспективи будівництва нової державності на принципах поваги до людини та її прав.

Відтоді Конституція,  спрямована на створення сильної соціальної держави, що забезпечує кожному громадянинові України гідне життя і свободу, стоїть на варті громадського миру та злагоди в суспільстві. 

За роки, які минули з дня ухвалення Конституції, Україна пережила кризи та підйоми, втрати й здобутки, а головний Закон – серйозні випробування на міцність.

Потрібно не забувати, що держава – це ми з вами і  нам доведеться ще багато та плідно працювати задля того, щоб кожна людина відчувала реальну опіку держави, щоб на практиці дотримувалися всі права та свободи наших громадян, закріплені в Конституції.

Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню добробуту  в кожній родині. Зі святом вас, дорогі земляки!

                                                   Віктор РАДЬКО,

Лохвицький міський головаФото без опису