День проголошення Декларації про Державний суверенітет України

  • 444

Шановні мешканці Лохвицької ОТГ!

Від щирого серця вітаю вас із 30-ю річницею проголошення Декларації про державний суверенітет України!

Ця доленосна  для нашої  країни подія відбулася 16 липня 1990 року. Вона стала поворотною точкою в сучасній історії України,  яка наблизила до здійснення споконвічну мрію українського народу про свободу і незалежність.        

Декларація визначила національну державність українського народу, закріпила республіканську форму держави, самостійність, верховенство і неподільність державної влади на всій території. Державотворчий акт складався з 10 розділів, в яких детально було прописано основи державного, політичного, економічного ладу, підкреслено самостійність і суверенітет України.

Ухвалення Декларації стало першим кроком на тернистій дорозі до незалежності держави. Спираючись на Декларацію, 24 серпня 1991 року було прийнято Акт про державну незалежність України, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.  

30 років тому виявом непохитної політичної волі отримавши передумови до незалежності, нині кожен з українців віддано обороняє безцінний дар – свою Україну.

У цей день я хочу побажати всім миру, злагоди та єдності. Хай у  ващих серцях ніколи не згасає вогонь любові до рідної землі, а з кожним подихом він здіймається з новою силою заради України та її квітучого майбутнього.

 

З повагою,

 Лохвицький міський голова Віктор Радько Фото без опису