Боротьба з небезпечною амброзією

  • 1412

Амброзія полинолиста належить до карантинних бур’янів, які завдають шкоди не лише сільському господарству, а й здоров’ю людей. І якщо до початку цвітіння вона шкодить лише сусіднім рослинам, заглушуючи їх, то квітковий пилок амброзії в період її цвітіння (з середини серпня до жовтня) має надзвичайно високу алергенну дію на організм людини. Через це серед населення спостерігається алергійне захворювання – амброзійний поліноз або осіння сінна лихоманка.

Аби унеможливити розмноження рослини-шкідника на території населених пунктів Лохвицької ОТГ, працівники Лохвицької міської служби благоустрою проводять масове знищення бур’яну, обробляючи  вражені зони біологічною речовиною, яка, знищуючи амброзію полинолисту є безпечною не тільки для інших видів рослин а й для людей, тварин та птиці.

У місті Лохвиця ними проведене знищення амброзії в мікрорайонах Лохвицької гімназії №1, ЗОШ №3, Грицькового мосту, на вул. Тесленка та Ватутіна.

Сьогодні боротьбу з небезпечним бур’яном працівники благоустрою проводили у селі Криниця, обробивши площі на сільському стадіоні, біля приміщень колишніх гуртожитків та клубу. Фото без опису