Із засідання міської комісії ТЕБ І НС: про епідемічну ситуацію та необережне поводження на воді

  • 967

22 липня у адмінприміщенні міськради під головуванням Лохвицького міського голови В.І. Радька та за участю головного лікаря КЗ «Лохвицький ЦПМСД» Лохвицької районної ради М.І. Лисенка, начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Лохвицькому районі О.В. Закордонця, начальника Лохвицького РС ГУ ДСНС України у Полтавській області О.М. Сілютіна та заступника начальника Лохвицького відділу поліції ГУНП в Полтавській області В.М. Бобоні відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний було винесено два актуальних на сьогодні питання:  «Про епідемічну ситуацію на території району в умовах дії карантину з метою запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та виявлення факту такого захворювання на території міста Лохвиця» та  «Про ситуацію, що склалася внаслідок необережного поводження на воді та загибелі людей на водних об’єктах, та попередження виникнення таких ситуацій».

Обговоривши  питання, комісія вирішила: направити звернення до Гадяцького міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» щодо виявлення кола осіб, які контактували з особою,  що захворіла на COVID-19, та можливі маршрути її переміщення.  Зобов’язати Лохвицький ВП ГУНП України в Полтавській області в умовах надзвичайної ситуації забезпечити в межах своєї компетенції контроль за дотриманням режиму самоізоляції та обсервації особами, які контактували з захворілими особами.  Обмежити роботу об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади до 23.00 год.:

- закладів громадського харчування: ресторанів, кафе, барів тощо;

- розважальних закладів: нічних клубів, дискотек, закладів культури, комп’ютерних клубів тощо;

Заборонити проведення всіх масових заходів, до покращення епідеміологічної ситуації.

Також прийняте рішення поновити роботу комісії з перевірки дотримання населенням, фізичними особами підприємцями, підприємствами, установами та організаціями що розташовані на території Лохвицької міської ради умов карантину та протиепідемічних заходів. З метою вжиття необхідних додаткових заходів для забезпечення безпеки і здоров’я громадян та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, зобов’язати керівників установ та організацій, позашкільних та шкільних навчальних закладів не допускати працівників, які перебували у відпустці, до роботи без відповідного лікарняного висновку.

Керівникам закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також іншим суб’єктам підприємницької діяльності дане доручення вжити заходів щодо дотримання протиепідемічного режиму, забезпечення проведення температурного скринінгу, дезінфекції, забезпечення працівників засобами особистого захисту, забезпечення перебування відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 метрів квадратних площі приміщення.

Обговоривши ситуацію, що склалася внаслідок необережного поводження на воді та загибелі людей на водних об’єктах Лохвицької об’єднаної територіальної громади, з метою попередження нещасних випадків, комісія вирішила провести  такі заходи:

- поновити щити з написами «КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!» у місцях, заборонених для купання, позначити небезпечні місця.

- провести роз’яснювальну роботу з населенням щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій (небезпечних подій) на воді, мінімізації їх негативних наслідків. Фото без опису