День міста 2020: як будемо відзначати?

  • 2550

День рідного міста – завжди очікуване і хвилююче свято. Особливо цьогоріч, коли стародавня від роду і молода душею Лохвиця відзначатиме знаменну дату – 700-річчя від першої писемної згадки про місто в історичних джерелах.

Як будемо проводити святкування, зокрема в умовах можливого продовження карантину, – про це йшлося на черговій робочій нараді, яка відбулася під головуванням секретаря міської ради Т.В. Даценко та за участі провідних спеціалістів виконавчого комітету міськради, керівників навчальних закладів громади, представників Лохвицького районного будинку культури.

У ході зібрання було обговорено два сценарії розвитку подій – повноцінне святкування, спортивні, мистецькі і урочисті заходи якого із запрошенням знаних артистів розраховані на 3 дні, і святкування з дотриманням умов можливого продовження карантину, коли масові скупчення людей будуть недопустимі.

У низці заходів, яким карантин не стане на заваді через небагаточисельне зібрання людей – покладання квітів до пам’ятних місць, зокрема з нагоди святкування 77-річниці визволення Лохвиці від фашистських загарбників, відкриття двох меморіальних дощок, проведення єдиної класної години «Рідна Лохвиця у віках», урочиста церемонія закладання капсули часу з письмовим і відеопосланням нащадкам, монетою, приуроченою 700-літтю Лохвиці, буклетом про місто і його людей. Ніщо не  завадить і святковому прикрашанню міських вулиць «розтяжками»  з вітальними словами. 

Більш широким форматом святкування передбачені  масові спортивні змагання, традиційний міський велопробіг, робота «Містечка майстрів» та інші цікаві заходи, а найголовніше – грандіозний концерт за участю естрадних зірок всеукраїнського значення, організацію якого взяла на себе Полтавська ОДА.

Отож, відзначення ювілею міста обіцяє бути урочистим, змістовним і цікавим, а наскільки в реаліях життя вдасться зробити його масштабним – покаже час. Фото без опису