Лохвицька ОТГ готується до розширення

  • 1722

Після затвердження Урядом Перспективного плану формування територій громад Полтавщини, мешканці  багатьох населених пунктів  знаходяться в очікуванні майбутніх  змін.  

Стосуватимуться вони і Лохвиччини, на теренах якої після місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року на новій територіальній основі на рівні громад і районів, функціонуватимуть три об'єднаних територіальних громади – Лохвицька, Сенчанська та  Заводська.

У червні 2020 року шляхом добровільного приєднання до складу Лохвицької ОТГ увійшли Гирявоісковецька  та Токарівська сільські ради.  

У жовтні цього року Лохвицька ОТГ розширить свої межі приєднанням Безсалівської, Бербеницької, Білогорільської, Жабківської, Лучанської, Ригівської, Погарщинської, Свиридівської, Харківецької та Яхниківської сільських рад. 

У зв’язку з цим сьогодні, 30 липня 2020 року, у залі засідань Лохвицької міської ради під головуванням міського голови В.І. Радька відбулася нарада, на  якій були присутні голови, секретарі та бухгалтери сільських рад,   які незабаром увійдуть до складу Лохвицької ОТГ.

Метою наради слугувало вирішення актуальних питань сьогодення, які виникають у діяльності сільських рад, зокрема у сфері земельних та майнових відносин. Одним із найактуальніших питань наразі є збір інформації для формування бюджетного запиту на 2021 рік майбутньої новоутвореної Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади.Фото без опису