ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЇВ УКРАЇНИ

  • 508

Із метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань Президент України 23.08.2019 року підписав Указ, встановивши День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – пам’ятну дату, яка щорічно відзначається 29 серпня.

Цей день було обрано, оскільки 29 серпня 2014 року на сході України загинула найбільша кількість українських військових. Як відомо, тоді  розпочався вихід українських військ із оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти…

Напередодні скорботної дати делегація представників Лохвицької міської ради на чолі з міським головою Віктором Радьком від імені мешканців об’єднаної територіальної громади поклали квіти до пам’ятного знака загиблим воїнам-учасникам бойових дій в зоні проведення АТО та скорботною хвилиною  мовчання вшанували світлу пам'ять захисників  рідної землі.