Із робочої наради лохвицьких освітян: розпочинається навчання в умовах карантину

  • 474

Завтра  – початок нового 2020 – 2021 навчального року! Освітній процес  бере старт у  всіх школах України, за винятком шкіл у регіонах з «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки.

Оскільки  Полтавська область наразі знаходиться у «зеленій зоні», 1 вересня учні, в тім числі освітніх закладів Лохвицької ОТГ,  сядуть за парти.

Та доки триває епідемія захворювання на коронавірусну хворобу, навчання проходитиме за новими умовами – відповідно до Постанови головного санітарного лікаря України  №50 від 22 серпня 2020 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19?)».

31 серпня у залі засідань Лохвицької міської ради під головуванням начальника відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради Тетяни  Заїки за участю керівників освітніх закладів громади відбулася робоча нарада щодо організації початку освітньо-виховного процесу у 2020 –2021 навчальному році.

На зібранні був присутній  Лохвицький міський голова Віктор Радько, який привітав педагогів зі початком навчання, побажав їм сил і наснаги у роботі з  підростаючим поколінням.

В особах їх керівників вітання педагогічним колективам загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів передала і Тетяна Заїка, передусім подякувавши  за гідну відповідь непростим викликам часу, які  випали на 2020 рік, пов’язані з вимушеною організацією дистанційного навчання.

Відрадно, що цьогоріч 1 вересня  учні навчальних закладів Лохвицької ОТГ прийдуть у класи, за якими вже встигли засумувати. Хоча сам навчальний процес буде проходити з дотриманням умов адаптивного карантину, який наразі у нашій країні продовжено до 31 жовтня.

У зв’язку з цим не буде традиційних святкових лінійок. Аби не створювати масових скупчень людей, батькам та супроводжуючим особам заборонений доступ на території шкіл (виняток зроблено лише для батьків першокласників) та у шкільні приміщення. Дотримуватимуться у школах і маскового режиму з окремими умовами для вчителів, старшокласників та учнів молодших класів.  Так носіння масок чи респіраторів є обов’язковим для вчителів, старшокласники можуть  перебувати в класах без масок, надягаючи  їх на перерві при виході у коридори. Для учнів 1–4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски чи респіратора.

Основним заходом гігієни рук у освітніх закладах є їх миття з милом та витирання індивідуальними паперовими рушничками.  Після кожного навчального заняття  потрібно буде проводити 10-хвилинне провітрювання, у кінці робочого дня обов’язковим є проведення очищення і дезінфекції поверхонь (дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил тощо).  

Наразі заклади освіти Лохвицької ОТГ готові   1 вересня 2020 року розпочати свою роботу у відповідності до нових вимог адаптивного карантину, а вчителі з хвилюванням очікують на своїх учнів.Фото без опису