«ГОДИНА ЧИСТОТИ – МІЙ ВЛАСНИЙ ПОДАРУНОК НА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ МІСТА»

  • 1222

Прихід осені нагадує про те, що минув ще один рік, перегорнуто чергову сторінку історії древньої Лохвиці, знову наша громада дружньою родиною готується  відзначити День міста – 2020,  77-му річницю визволення нашого рідного міста від  фашистських загарбників у Другій світовій війні. 

У цьому році свято особливе, адже стародавня від роду і молода душею Лохвиця відзначатиме знамениту дату –  700-річчя від першої писемної згадки про місто в історичних джерелах.

Реалії життя диктують свої умови. З кожним днем  суворішають карантинні обмеження по Україні, бо короновірусна інфекція атакує, і наша громада не є винятком, масштабні святкування з масовим зібранням людей  на сьогодні недопустимі.  

Вже стільки писано-переписано на цю тему у соціальних мережах! У кожного своя думка, і це добре. Адже усі люди різні і кожен має право висловити саме свою позицію.

А я хочу звернутися до усіх небайдужих жителів нашої громади. А давайте усі разом підготуємо нашому рідному місту подарунок! Думки вже висловили через соціальні мережі, а зараз пропоную приступити до дій. Кожен житель  нехай виділить час та візьме участь у Годині чистоти. Це і буде тим подарунком для міста, який посильний для кожного, хто проживає у нашій громаді.

Прибрати біля своєї оселі, біля свого магазинчика чи підприємства, можливо, на вулиці є двори, де немає господарів, та через бур’яни  не видно й парканів. Всього одну Годину чистоти, і місто засяє новими фарбами!

Наша рідна Лохвиця мальовнича і така затишна, її старовинна і сучасна архітектура, зелені парки, романтична набережна вдовж річки Суха Лохвиця, історичні пам’ятки – все це приваблює і нас, лохвичан, і приїжджих. Наша окраса, наша гордість, наша колиска, наша мала батьківщина, 12 вересня відзначає свій День народження. Коли ми у своїх родинах готуємося до таких свят, то, завжди наводимо  чистоту. Комусь вистачає години, у когось на таке прибирання піде більше часу чи навіть днів, бо усі ми різні.

Звертаюся до небайдужих жителів громади,  до патріотів свого міста, до тих, хто полюбляє писати у соціальних мережах, хто зовсім нічого не пише, і навіть до тих, хто не зареєстрований у тих таки мережах.  Закликаю усіх підтримати соціально-екологічну акцію «Година чистоти – мій власний подарунок на День народження міста»!   

Секретар міської рад Тетяна  Даценко