Презентація книги «Зачарована часом Лохвиця»

  • 1267

9 вересня у читальному залі Лохвицької центральної районної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди відбулася презентація книги відомої дитячої письменниці Анни Коршунової «Зачарована часом Лохвиця».

Із авторкою  книги учасники зібрання, серед яких були представники навчальних закладів громади, працівники районної бібліотеки та Лохвицький міський голова Віктор Радько, поспілкувалися за допомогою Skype, адже живе і працює вона у місті Суми. Та відстань не завадила жвавому діалогу та обміну емоціями.

Анна Євгеніївна  Шевченко, яка обрала за псевдонім своє дівоче прізвище – Анна Коршунова – поділилася історією створення книги про Лохвицю, місто, яке вона полюбила всім серцем. Близьким воно стало їй відтоді, як дівчинкою приїздила на гостину до бабусі у колишнє сусіднє село Брисі.

Цікавими були й екскурс у творчу біографію Анни Коршунової – української письменниці, поетеси і  публіциста, автора лібрето для дитячих музичних п’єс, дійсного члена  Національної спілки письменників України, яка поєднує журналістську та викладацьку діяльність, та  подорож  сторінками її книги, підготовлені працівниками Лохвицької  районної бібліотеки.

Книга «Зачарована часом Лохвиця» – це мандрівка у часі і просторі, з пригодами персонажів у різних часах і гармонійним вписуванням краєзнавчої інформації. Головною ідеєю авторки було не  тільки подати цю інформацію  в легкій і доступній формі, а й  мотивувати дітей до самостійного вивчення історії.

Як зазначено  в резюме, книга про маленьке місто Лохвицю та її більш ніж 700-літню історію є не лише дитячим путівником, а й захоплюючою  пригодницькою повістю. І це дійсно так. Переплетіння пригодницького жанру  з історичною інформацією, помітки червоним та зміна шрифту  допомагає легко знайти історичні дати. А неймовірні ілюстрації художниці Світлани Качуровської додали дитячій книзі особливої привабливості.

Разом з героями книги Іринкою й Сашком, які так схожі на наших лохвицьких школярів, з таким ж уподобаннями і поглядами,  читачі збиратимуть магічні прясельця – тягарці для веретена, які є ніби магічними провідниками у часі й просторі історичних періодів  існування міста.  

Авторка Ганна Коршунова подякувала Лохвицькій об’єднаній територіальній громаді на чолі з міським головою Віктором Радьком за ідею, сприяння та фінансування видання книги.

За кошти міського бюджету надруковано 500 примірників дитячої книги «Зачарована часом Лохвиця». Це стало чудовим подарунком місту на відзначення ювілейної дати – 700-річчя першої писемної згадки про Лохвицю історичних джерелах.

Наприкінці презентації всі її учасники отримали в подарунок від Лохвицького міського голови  примірники щойно виданої книги. Фото без опису