Вклонились пам’яті визволителів Лохвиці

  • 789

Радістю і болем озивається в серці лохвичан вересень 1943-го року, коли війська Воронезького фронту звільнили нашу рідну Лохвицю від фашистських окупантів у Другій світовій війні. Особливою мужністю в буремну ніч з 12 на 13 вересня відзначилися частини 309-ї стрілецької дивізії під командуванням полковника Дмитра Феоктистовича Дрьоміна.

З 1998-го року на честь дня визволення Лохвиці від фашистських загарбників наша громада відзначає День міста. І кожного  року в ці дня ми дякуємо воїнам-визволителям за чисте небо над нашими головами. 

Нині, коли Україна переживає драматичний період у своїй історії, та змушена боронити незалежність, суверенітет та свою територіальну цілісність, ті покоління лохвичан, що не знали війни, всім серцем усвідомлюють справжню ціну своєї свободи.

Сьогодні, аби від імені Лохвицької об’єднаної територіальної громади віддати шану воїнам-визволителям, які 77 років тому звільнили  Лохвицю від загарбників,  делегація  Лохвицької міської ради та представники громадськості поклали живі квіти до Вічного вогню та підніжжя пам’ятника Невідомому солдату. Низько схилили  голови у хвилині мовчання, вшановуючи тих,  кого поглинуло горнило  війни…

Вічна пам’ять загиблим! Вічна слава тим, хто повернувся живим та  відбудовував Україну і наше рідне місто!Фото без опису