Святкові заходи до ювілею міста Лохвиця

  • 990

12 вересня з нагоди традиційного свята – Дня  міста Лохвиця-2020 та величного ювілею  – 700-річчя першої писемної згадки про наше  місто в історичних джерелах –   у міському  центрі  відбулися цікаві заходи для лохвичан, які люблять свою малу батьківщину, шанують його традиції та древню історію.  

Через карантинні обмеження вони не були, як зазвичай, велелюдними, однак бажаючі насолодилися лохвицьким колоритом, знайшли собі розваги до душі.

Та передусім наша рідна Лохвиця адресувала вітання молодятам, які саме цього дня стали на весільний рушничок. Станіслав та Ірина Шустови разом із побажаннями довгих і щасливих років подружнього життя отримали квіти та цінний подарунок від Лохвицько міської ради.

Побажання щасливої долі новонародженому лохвичанину, квіти та подарунок отримали й Ніна та Володимир Марцечуки, в родині яких напередодні народився хлопчик.

А в місті в цей час  тривали цікаві події. Любителі краєзнавства із задоволенням двічі вирушали у автобусну екскурсію-презентацію міського культурного маршруту під назвою  «Я покажу вам своє місто!», яку для мешканців, серед яких були і старожили, і діти, проводила вчитель історії Лохвицької ЗОШ №3 Вигранка Людмила Миколаївна.    Для тих, хто з нагоди ювілею міста хотів глибше пізнати історію Лохвиці, працівники Лохвицького краєзнавчого музею ім. Г.С. Сковороди, вхід у який того дня був вільним,  провели  екскурсії, розповіли про чисельні експонати, якими представлені різні періоди історії Лохвиці.

У сквері Героїв України працювало Містечко майстрів. Виставка-ярмарок робіт народного мистецтва привабила сюди дорослих поціновувачів ручних виробів, а можливість на майстер-класах повчитися азам майстерності викликала захоплення у дітей.

Всі охочі поглянути, як виглядають  краєвиди рідного міста через об’єктив фотоапарату,  переглядали фотовиставку «Думи про місто. Лохвиці –700»,  розміщену на фасаді будівлі Укрпошти.А протягом дня біля приміщення Лохвицької районної бібліотеки функціонувала фотозона, присвячена ювілею міста, яку для любителів фіксувати у фото цікаві миті свого життя підготували працівники бібліотеки.

Надвечір осердям подій стали локації біля Лохвицького РБК. Там працювали  фотозона старожитностей «Предковічна моя Лохвиця» та театральної фотозона до 700-річчя міста, де всі бажаючі залишити собі фото на згадку могли  перевтілюватися  у різних героїв. Тут же проходила виставка  туристичної продукції м. Лохвиця, організована працівниками Лохвицького краєзнавчого музею ім. Г.С. Сковороди.

Вечірній міський простір наповнила  неповторна атмосфера живої музики –  учні та викладачі Лохвицької дитячої музичної школи ім. І.О. Дунаєвського на ґанку Будинку культури грали на своїх улюблених музичних інструментах.   

Особливу цікавість мешканців викликали відеоматеріали. Протягом дня всі бажаючі мали змогу переглянути їх і у мережі Інтернет. Однак із задоволенням на великому екрані телевізора подивилися і святкове вітання міського голови Віктора Радька, і урочисті церемонії  нагородження переможців міських конкурсів, вручення Сертифікатів на отримання стипендії міського голови, відкриття пам’ятних дощок,  відеоролики конкурсу «Моє місто – це 700 років історії України». Родзинкою відеоперегляду став публіцистичний фільм «Лохвиця. Мелодія життя», відзнятий до 700-річчя першої писемної згадки про наше рідне місто в історичних джерелах.