Кваліфікований електронний підпис – ще одна значна перевага ID-картки

  • 552

Друзі, нагадаємо про ще одну значну перевагу ID-картки, а саме в українців є можливість отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на чіп ID-картки. Це відкриває доступ до різноманітних електронних сервісів державних органів, до адміністративних і банківських послуг, дає можливість починати та вести бізнес, не виходячи з дому.

Послуга із запису електронних підписів доступна для громадян України, які досягли 18-річного віку та отримати її можна у будь-якому територіальному підрозділі Міграційної служби Полтавщини маючи ID-паспорт або при його оформленні.

До речі, такий електронний ключ видається на 2 роки. Процедура внесення електронного ключа до ID-картки є безкоштовною та займає близько 5 хвилин.

ВАЖЛИВО: для запису КЕП на чіп ID-картки знадобиться PIN-код (PIN 2), який особисто вказується власником ID-картки під час її отримання.

Зазначимо, що оформлення КЕП та внесення його на чіп ID-картки не є обов’язковим і здійснюється за бажанням.

  • Отже, використання КЕПу – це ефективне рішення для всіх, хто хоче використовувати новітні технології та бути успішним бізнесменом. Документи, підписані КЕП, можуть бути передані до місця призначення за лічені секунди. Всі учасники електронного документообігу отримують рівні можливості незалежно від їх фізичного розташування.

Користуйтеся перевагами сучасного паспорта!

УДМС України в Полтавській області