ЛОХВИЦЬКА ОТГ: ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ – ГОТОВІ!

  • 417

         Із метою дотримання санітарних норм теплового режиму, на виконання розпорядження Лохвицького міського голови № 42 від 30.09.2020 р. у дошкільних навчальних закладах Лохвицької ОТГ – ДНЗ №1 «Теремок», ДНЗ №2 «Орлятко» м. Лохвиця,  Васильківському  ДНЗ яслах-садку «Веселка» та ДНЗ (яслах-садку) «Казка» с. Гаївщина – опалювальний сезон  розпочато  ще 5 жовтня 2020 року.        

          А від завтра – 22 жовтня 2020 року – відповідно до розпорядження Лохвицького міського голови №47 від 16.10.2020 рр. опалювальний сезон 2020–2021 рр. розпочинається для підприємств, установ та організацій, що знаходяться на території Лохвицької ОТГ. Серед них – і інші заклади освіти, підпорядковані відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради.

Курс на енергоефективність став одним із пріоритетів у роботі Лохвицької міської ради. Аби громада могла суттєво економити кошти за оплату енергоносіїв та мала можливість перенаправляти заощаджені бюджетні кошти на фінансування інших соціально значущих проєктів, на базі загальноосвітніх та дошкільних закладів громади були запроваджені енергозберігаючі технології, задіяний альтернативний енергоощадливий вид  палива – пелети.

Для переходу закладів освіти на автономне опалення у 2019 році було проведене технічне переоснащення існуючих котелень Лохвицьких ЗОШ №2,  ЗОШ №3, ДНЗ №2 «Орлятко», побудовано модульну котельню на альтернативному паливі та відремонтовано зовнішні мережі теплопостачання ДНЗ №1 «Теремок». У кожній з котелень встановлено твердопаливні котли, відремонтовані складські приміщення для зберігання палива. Завдяки придбаному пальнику для котла у 2020 році осучаснена і котельня Васильківської філії Лохвицької гімназії №1, яка тепер теж може опалюватися енергоефективним видом палива – пелетами.  

  Наразі у складські приміщення котелень завезене біопаливо, яке забезпечить тепло для дітей у школах та дитсадках. Адже навіть в умовах карантину у приміщеннях потрібно підтримувати належний температурний режим.

А сьогодні завезено пелети для опалення будівлі Лохвицької гімназії №1. На території навчального закладу підходить до завершення будівництво сучасної індивідуальної котельні на твердому паливі потужністю 0,8 МВт. Пробний запуск нової котельні  запланований на 22 жовтня у рамках старту опалювального сезону на території Лохвицької ОТГ.  Фото без опису