«ШКІЛЬНЕ ПОДВІР’Я ХХІ СТОЛІТТЯ»

  • 1464

Саме таку назву має проєкт благоустрою території Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, який у 2019 році став переможцем конкурсу проєктів «Шкільний громадський бюджет Полтавської області».      Відсутність достатньої кількості місць для відпочинку учнів, неналежний стан пішохідних доріжок, недостатня кількість сміттєвих урн на території шкільного подвір’я та естетично недосконалий ансамбль зелених насаджень і квіткових клумб – все це спонукало автора Андрія Зінченка до написання проєкту, а учнів школи віком від 14 до 18 років – до активного голосування за проєкт поліпшення умов перебування у своєму навчальному закладі. Бо, як зазначено у короткому описі проєкту, школа починається зі шкільного подвір’я, зовнішній вигляд якого повинен надихати, дарувати позитивні емоції, сприяти проведенню вільного часу на перервах на свіжому повітрі.

На даний час на території Лохвицької ЗОШ №3 у співфінансуванні коштів обласного та місцевого бюджету  розпочато реалізацію проєкту «Шкільне подвір’я ХХІ століття», який дозволить забезпечити комфортні умови пересування і відпочинку школярів та втілить у життя елементи урбаністики і ландшафтного дизайну.

У ході реалізації проєкту будуть проведені такі види робіт: придбання та висаджування дерев в кількості 19 штук (сумах, ялівець скельний), встановлення  сміттєвих урн, лавок, укладання пішохідної доріжки з тротуарної плитки (42 м Х 1 м), яке наразі вже йде активними темпами. Фото без опису